banner249

Vatandaş beğenmedi

Kütahya’nın Simav ilçesinde depremin iki kez vurduğu 224 yıllık tarihi Nasuh Ağa Camii Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak onarıldıktan sonra ibadete yeniden açıldı. Ancak, vatandaşlarla cami çevresinde taksicilik yapan esnaf, onarımda kullanılan taşlarla müteahhit firmanın işçiliğini beğenmedi.

Vatandaş beğenmedi
banner240

Onarımda kullanılan taşların iki ay gibi kısa bir süreçte kırılıp parçalanmaya başlaması cami çevresindeki taksicileri korkutmaya başladı. Özellikle pencerelerin çevresine döşenen taşların 2 ay gibi kısa bir sürede parçalanmaya başlamasından rahatsız olduklarını ve bir felaket ile karşılaşmaktan korktuklarını ifade eden taksici esnafı önlem alınmasını istedi. 


Simav’ın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını vurgulayan taksici esnafından Nuri Aydın, “224 yıllık Nasuh Ağa Camimiz 17 Şubat 1999’daki 5’lik, 19 Mayıs 2011’deki 5.9’luk depremde önemli hasarlar gördü. Vakıflar Genel Müdürlüğü iki kez onarım yaparak camimizi 

1 Kasım 2013 tarihinde ibadete tekrar açtı. Ancak onarım esnasında aslına uygun yerleştirilen taşlar daha yeni bir deprem olmadan kırılıp parçalanmaya başladı. El ile temas edildiğinde parçalanıp dökülüyor. Özellikle pencerelerin çevresine döşenen taşlar daha şimdiden ikiye üçe ayrılmış vaziyette. Deprem olsa başımıza yıkılacak. Böyle onarım olmaz. Böyle işçilik olmaz” dedi.

Aydın, ayrıca “Caminin eski taşları sağlamdı. Onarım amacıyla döşenen taşlar elle temas halindeyken bile parçalanıp dökülüyor. Allah korusun bir deprem anında veya bir buzlanma esnasında bu taşlar araçlarımızın üzerine veya caminin çevresinden geçen vatandaşların başına düşecek. Büyük paralar karşılığında onarım işini üstlenen müteahhit bıraktı gitti. 

Mevcut durumu bizden başka ne bir gören, ne bir denetleyen var, ne de ilgilenen var. Kimsenin umurunda bile değil. Önlem alınmazsa bu taşlar ya birinin başına ya da araçlarımızın tepesine düşecek. Bir felaket yaşanmadan önlem alınsın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER