banner249

Asya’dan işçi gelsin!

DETGİS Başkanı İsa Dal, gelişmiş Ortadoğu ülkelerinde uygulanan, yıllık sözleşmeli işçi transferi önerisini gündeme getirdi.

Asya’dan işçi gelsin!
banner240

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal, il genelinde yaşanan eleman sıkıntısına ithal işçilerin çözüm olabileceğini söyledi. Dal, Denizli'de tekstil ve hazır giyim üretim ve ihracatında 2013 yılındaki en önemli sorularının başında işçi bulunamaması olduğunu dile getirdi. 


DAHA DA ARTABİLİR 
Firmaların teknoloji ve otomasyona yatırım yapmasına rağmen işçi talebinin arzın ötesinde seyrettiğini anlatan DETGİS Başkanı İsa Dal, "Vatandaşlarımız meşakkatli gördükleri emek yoğun sektörlerden ziyade hizmet sektörüne yönelmeleri istihdam sorununu körüklüyor. Bu sorun önümüzdeki yıllarda daha da derinleşir. Bu sorunun çözümü olarak gelişmiş Ortadoğu ülkelerinde uygulanan yıllık sözleşmeli işçi transferi yapılmalıdır. Alanında kalifiye olan Pakistan, Hindistan, Bangladeş gibi ülkelerde bulunan bu işçiler, Türkiye'nin emek yoğun sektörlerinin işçi açığını kapatabilir" dedi. 

Dernek olarak meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere sürekli destek verdiklerini, öğrencilerin tercih yaparken meslek liselerine yönelmesi için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Dal, eğitim seviyesinin hızla yükselmesi, daha konforlu iş arayışı, işçi açığının artmasının en temel sorunlar olduğunu söyledi. 

VASIFSIZ İŞÇİ
Dal, "İlgili kurumların bu açığı kapatmak için göstermiş olduğu çabalar, iş-emek yoğun sektörlere katılımı yeterince artırmayı başaramamıştır. Firmalarda ve fabrikalarda yaşanan bu eleman sıkıntısının çözülmesi gerekmektedir. Eleman sıkıntısını sadece tekstil ve konfeksiyonda sınırlamak yanlıştır. 

Özellikle mermer sektöründe fabrikalarda bizim gibi çalışacak eleman bulmada büyük sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Daha birçok sektörde de aynı eleman sıkıntısı vardır. İşsizlerin var olduğu bir ilde fabrikaların gece gündüz çalışacak eleman araması çok düşündürücüdür. Ara elemanda olduğu gibi vasıfsız eleman sorununun çözümü için yapılacak tüm çalışmalarda dernek olarak görev almak istiyoruz"

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER