banner249

Üzümlerini kurutan sevinecek

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, üzümünü kurutan, üreticilerinin bu yıl sevineceğini ileri sürdü.

Üzümlerini kurutan sevinecek
banner240

Sarıgöl ve çevresinde mayıs ayında meydana gelen dolu zararının 35-40 bin dekarda zarara yol açması sonucu rekolteyi önemli şekilde etkilediğini belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "2012 yılında ilçemiz genelinde 240 bin ton yaş üzüm elde edildi. Bu yıl ise dolu zararından rekoltemiz 140 bin dolaylarında, doludan rekolte kaybımız geçen yıla oranla 100bin ton dolaylarındadır. 


Üzümlerimizin yüzde 65’i yaş olarak değerlendirilmekte, geriye kalan yüzde 35’i ise sumalık ve kurutmalık olarak değerlendirilmekte. Bakıldığında dolu zararı sadece Sarıgöl’de değil, yakın komşumuz olan Alaşehir’de de durum aynı, kısaca Manisa genelinde Sultaniye üzümde rekolte de düşüş var. Böyle olunca da kuru üzümde rekolte düşüklüğü kaçınılmaz.’’ dedi. 

Oda Başkanı Ülgen, kuru üzümün bu yıl iyi para edeceğini ileri sürerek, ’’Kuru üzüm rekoltesinin az olması fiyatların artmasına neden olacak. Kuru üzümlerinizi ihtiyacınız kadarını satın ve bekletin. Kuru üzümün fiyatı bu yıl 5-6TL dolaylarında olmasını tahmin etmekteyiz. Üzüm sezonumuz başladı. Üreticilerimizi tekrar uyarmak istiyorum. Yaş üzüm satışlarında mutlaka peşin versinler.’’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER