banner249

Uşak;ta Acil Durum Tatbikatı

uşak 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu'nda görevli ekipler, ''acil durum tatbikatı'' yaptı.

Uşak;ta Acil Durum Tatbikatı
banner240
Uşak 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu önünde başlayan tatbikata katılan beş 112 ekibi, senaryo gereği üç ayrı noktada meydana gelen temsili trafik kazalarına müdahale etti.

Ulubey Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin kazazedeleri canlandırdığı tatbikatta, ambulans şoförleri en kısa sürede olay yerine ulaşmak için çaba harcarken, sağlık ekipleri olay yerinde gerçekleştirdikleri müdahalenin ardından yaralıların güvenli ve hızlı şekilde en yakın sağlık kuruluşuna sevkini sağlamak için çaba harcadı.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklama yapan Uşak Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, 112 ekiplerinin bilgilerini tazelemek, aldıkları eğitimi uygulamalı olarak tatbik etmelerini sağlamak için tatbikatı düzenlediklerini söyledi.

Tatbikata katılan tüm ekiplerin başarılı olduğunu ifade eden Alper Cem Ünal, ;;Bu tür tatbikatları ilerleyen dönemlerde de düzenleyeceğiz. İlimizde toplam 28 adet ambulansımız var. 2012 yılının ilk 9 ayında ambulanslarımız 16 bin hasta taşıdı. Yıl sonuna kadar bu rakamın 20 binin üzerine çıkacağını düşünüyoruz. İlimizde vakaya ulaşma konusunda herhangi bir gecikme söz konusu değil. Gelen bir ihbarı en kısa sürede değerlendirip vakaya ulaşmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz bu eğitimlerle ulaştığımız vakalara verdiğimiz sağlık hizmetinin kalitesini artırmak;; dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER