banner249

Uğur Dershanesi, yönlendirmeye devam ediyor

uğur dershanesi, öğrencilerini eğitimle ilgili her konuda uyarma ve yönlendirme görevine devam ediyor.

Uğur Dershanesi, yönlendirmeye devam ediyor
banner240
Bu çerçevede dershane öğrencilerine doğru meslek seçiminin nasıl olması gerektiğiyle ilgili seminer düzenledi. Seminerde dershane öğrencilerini Doğu Akdeniz Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barış Öztürk;le buluşturdu.

Dershane binasında gerçekleştirilen seminere özellikle YGS-LYS sınavlarına bu yıl girecek olan 12 sınıf ve mezun grubu öğrenicileri katıldı. Öğrenciler kendilerine uygun meslekleri seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve geleceğin mesleklerini tanıtılıp mesleklerle ilgili gelişen ve değişen anlayışları uzman bir ağızdan dinleme fırsatı yakaladı.

Öztürk seminerle ilgili şunları söyledi, “Mesleği seçmek hayat biçiminizi seçmektir, Uğur Dershanesi öğrencileri, meslek seçiminde rehberlik hizmeti alma konusunda çok şanslılar. Çünkü Uğur Dershanelerinde 7 yıldır öğrencilerine her yıl Kariyer Yolu Testi (KYT) uygulayarak zaten öğrencilerine hangi mesleklere eğilimli olduklarını görme fırsatı sunuyor. Bu seminerle biz de Uğur Dershanesi;nin bilimsel verilere dayanan KYT’nin (Kariyer Yolu Testi) üzerine eklemeler yaptık.

Ülkemizde hepimiz biliyoruz ki şu an binlerce insan istediği, eğiliminin olduğu mesleği yapamıyor. Bunun temel gerekçesi eğitim yaşamında doğru yönlendirilmemiş olmalarıdır. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz bu seminerle amacımız öğrencilerimizi biraz daha fazla bilgilendirmekti, başardığımızı da düşünüyorum. Denizli Uğur Dershanesi öğrencileri seminer de bana birçok soru yönelttiler ki bu da onların ne kadar bilinçli olduğunu gösteriyor. Dershanede bulunan rehberlik öğretmenleri de doğru tercihler hakkında oldukça yetkindirler ve tüm öğrencileri bu konuda doğru yönlendireceklerdir.”


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER