banner249

Denizli’de Roma dönemine ait tarihi mezar steli kaçakçılığına operasyon!

Denizli’de roma dönemine ait tarihi bir mezar bulundu. Eser kaçakçılığına karşı operasyon gerçekleşti.

Denizli’de Roma dönemine ait tarihi mezar steli kaçakçılığına operasyon!
banner240

Denizli'de Roma dönemine ait bir tarihi eser kaçakçısına yönelik gerçekleştirilen operasyonda jandarma ekipleri, bir araçta yapılan aramada bir mezar steli buldu. Bulunan eserin Roma dönemin ait olduğu belirlendi. Denizli'de gerçekleşen operasyonda jandarma, tarihi eser kaçakçılığına karşı önemli bir adım atmış oldu.

Şüpheliler yakalandı, Roma dönemine ait mezar steli ele geçirildi

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Elde edilen istihbarat bilgilerine göre, bir şahsın bu yasadışı faaliyetlerde bulunduğu tespit edildi. Ekipler, operasyon için harekete geçerek, şüphelinin izini sürdü. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, 2 araçta bulunan toplam 3 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Operasyon sırasında, araç içerisinde yapılan aramalarda Roma dönemine ait bir mezar steli ele geçirildi. Bu önemli tarihi eser, kaçakçılık faaliyetlerinin boyutlarını gözler önüne serdi. Jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen bu operasyonla bir kez daha görevlerini başarıyla yerine getirmiş oldu. Tarihi eserlerin korunması ve ülke kültürümüzün nesillere aktarılması adına yapılan bu tür operasyonla gelecek r büyük önem taşımaktadır.

Şüphelilere adli işlem başlatıldı

Şüpheliler, adli makamlara teslim edilerek yargı süreci başlatıldı. Bu olayın ardından, tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların artarak devam edeceği belirtildi. Toplumunda bu konuda duyarlı olması ve yetkililere bilgi sağlaması önemli bir rol oynamaktadır. Jandarma ekipleri tarafından koruma altına alınan bir tarihi eser, titiz incelemelerin ardından ilgili uzman ekiplere teslim edildi. Önemli bir operasyonda ele geçirilen şüpheliler, jandarma tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Hakkında adli işlem başlatılan şüpheliler, yargı sürecinin gerektirdiği şekilde cezai sorumluluklarıyla yüzleşecekler.

Şule Akyol

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER