banner249

Tepkiler çığ gibi büyüyor !

Kayseri’deki üvey anne dehşeti hakkında konuşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Jülide Sarıeroğlu, “Üvey anne dahi denmemeli bu caniye. İçim yanıyor. Çocuklara yönelik şiddetin affı yok” dedi.

Tepkiler çığ gibi büyüyor !
banner240

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, “Üvey anne dahi denmemeli bu caniye. İçim yanıyor. Çocuklara yönelik şiddetin affı yok” açıklamasında bulundu.

"ALLAH’IM BU KADINA GAZABINLA MUAMELE ET"

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Veysi Ateş ise, “Soğukkanlı biri olduğumu sanırdım; taa ki üvey çocuğuna ‘oklavalı işkence yapan şey’ haberine kadar. Allah’ım bu kadına gazabınla muamele et” dedi.

Güçlü Toplum Derneği Başkanı Doç. Dr. Şennur Şenel, “Dehşet içindeyim! İnsanlık adına etrafımıza duyarlı olalım; çocuk-genç-yaşlı hiç fark etmez acılara göz yummayalım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı durumla ilgili bir yazılı açıklamada bulundu .. İşte o açıklama : 

Geçtiğimiz şubat ayında Kayseri'de meydana gelen ve medyada "üvey anne dehşeti " başlığıyla yer alan haberlere ilişkin olarak aşağıda belirtilen hususların kamuoyu ile paylaşılması zarureti hasıl olmuştur ;

Habere konu olan şiddet mağduru çocuklara ilişkin dava Şubat 2015 tarihinde adli mercilere intikal etmiş, hemen akabinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konuya müdahil olarak başından sonuna kadar çocukların fiziksel ve ruhsal tedavi süreçleriyle ilgili gerekli çalışmaları uzmanları eliyle yürütmüştür. 

1-Olayın adli boyutu da bugüne kadar devam etmiş,  16 Aralık'ta mahkeme bu tür davalara örnek teşkil edecek şekilde zanlı hakkında 46 yıl cezaya hükmetmiştir. 

2-Cezanın kesinleşmesini müteakip konu, dava dosyasında yer alan görüntülerin ortaya çıkması ile yeniden gündeme gelmiştir. 

3-Dava dosyasında bulunan ve delil niteliği taşıyan görüntüler son derece dehşet verici ve infiale yol açacak boyuttadır.

4-Bu görüntülerin dünden beri medyada ve sosyal medya mecralarında paylaşıldığı görülmektedir. Bu nedenle kamuoyunun haklı tepkisine sebep olmuştur

5-Ancak bu görüntülerin paylaşılması,  tekrar tekrar yayınlanması dava mağduru çocukların ruhsal gelişimi açısından büyük sorun teşkil etmektedir.  Mağdur çocukların babası A. A. 'nın da bu görüntülerin izinsiz şekilde kullanılması ve yayılmasıyla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurusu bulunmaktadır.

6-Dava mağduru çocukların ruhsal ve  psikolojik durumlarının olumsuz etkilenmemesi, mağdur ailenin daha fazla sıkıntı yaşamaması için söz konusu görüntülerin medyada kullanılmaması önem arz etmektedir.

Bu görüntülerin haber amaçlı dahi olsa kullanılmaması, sosyal medya aracılığıyla yayılmasının engellenmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi, bu amaçla bir kamuoyu duyarlılığı geliştirilmesi noktasında basın yayın kuruluşlarının desteğine ihtiyaç vardır. 

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER