banner249

Telefon dolandıcıları yine iş başında

Afyonkarahisar’da bir vatandaş kendisini cep telefonu ile arayarak polis olarak tanıtan dolandırıcılara 2 bin TL parasını kaptırdı.

Telefon dolandıcıları yine iş başında
banner240
Edinilen bilgilere göre olay, kent merkezinde meydana geldi. Yaşar T. isimli şahsı arayarak kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, T.C kimlik numarası ile PKK terör örgütü adına kullanıldığını belirterek verecekleri hesap numarasına belli bir miktar para transfer etmesi gerektiğini söyledi. 

Bunun üzerine Yaşar T.’nin paniğe kapılarak hemen evinden çıkıp, bir kamu bankasına giderek hesabından para çekti. Yakınları Yaşar T.’ye ulaşamayınca hemen durumu polise bildirerek yardım istediler. Polis ekipleri yakınlarının belirttikleri eşkale göre kent merkezindeki bütün bankaları dolaşmaya başlayarak, para göndermemesi için her yerde Yaşar T.’yi aramaya başladılar. 

Yaklaşık yarım saatin ardından Yaşar T.’ye, Merkez PTT Şubesinde ulaşmayı başaran polis ekipleri, paranın istenilen hesaba gönderdiğini öğrenince bu defa gönderilen hesaba bloke konulması için zamanla yarışmaya başladı. Ancak PTT’deki gişe görevlileri bunda başarılı olamayınca bu defa şube müdürünün gelmesini beklenildi. 

Fakat o sırada paranın karşı taraftan çekildiği öne sürüldü. Telefon dolandırıcılarına 2 bin TL’sini kaptıran Yaşar T.’nin hayli üzgün olduğu ve yüz ifadesinden yaşanan olaydan dolayı oldukça korktuğu gözlendi. Dolandırıcılara 2 TL’sini kaptıran adam daha sonra polis tarafından ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER