banner249

Tekstilin geleceği için bir araya geldiler

Genç akademisyenler ile genç sanayiciler tekstilin geleceğine ışık tutacak proje ve programlarıyla çalışmalara başladılar.

Tekstilin geleceği için bir araya geldiler
banner240
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı İsa Dal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Pamukkale Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Akademisyenleri ile Sosyal Tesislerde yapılan kahvaltıda bir araya geldiler. 

Tekstilin geleceği adına yapılacak projeler ve değerlendirilebilecek programları görüşmek üzere bir araya gelen genç akademisyenler ve sanayiciler, ilk önce P.Ü Tekstil Mühendisliği bölümünün tercih edilmesi ve öğrenciler nezdinde daha cazip hale gelebilmesi adına bir takım projeler ortaya koyacaklar. 

Bölümün öğrenci kapasitesinin tam anlamıyla değerlendirilmediğini ve bunun sebeplerinin belirlenerek bu konuda çalışmalar yapılması gerektiğini belirten akademisyenler, ilk olarak Tekstil Mühendisliği Bölümünün bir tanıtım filmini DETGİS ile ortaklaşa gerçekleştirerek, gelecek eğitim sezonu için hazırlık yapacaklar ve bölüm görevlileri çekilecek bu film ile tanıtıma çıkacak. 

Film, Denizli sanayicilerinin ve bilhassa sektörel STK’ların akademisyenlerle (üniversite ile) iletişiminin gözetilmesi ve daha da güçlenerek devam etmesini anlatması açısından da önem teşkil ediyor. P.Ü Tekstil Mühendisliği Bölümü Akademisyenleri ve öğrencilerinin, sanayicilerle bir araya gelerek projeler geliştirme isteklerini karşılayacak bu toplantı ile sanayicinin ihtiyacı olan Mühendisler yetiştirilerek daha kaliteli bir eğitim ve iletişim hedefleniyor. 

Önümüzde ki takvim yılı içerisinde tekrarlanacak olan bu toplantıların ilk çalışması da 20 Kasım da DETGİS Yönetim Kurulu Üyelerinin Tekstil Mühendisliği Bölümüne ziyareti ile gerçekleşecek. Aralık ayı içerisinde de yapılacak toplantılarla sürecek projeler Genç akademisyenlerin isteği olan ve bugüne kadar gerçekleşmemiş olan diğer projelerinin de önünü açacak. 

DETGİS Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal konu ile ilgili olarak ‘’DETGİS her zaman Üniversite ile iyi ilişkiler içinde olmak gerektiğini ve STK olarak sorumluluğun yerine getirilmesi için de her platform da ve toplantı da sanayi & üniversite işbirliğinin önemini vurguladı. Somut adımlarda atıyoruz, P.Ü Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrenci ve akademisyenleri, Denizli Tekstil Sanayicileri için çok değerli, bizler de Dernek olarak bu iletişimin kurulmasında bir köprüyüz.

Gerçekleştirilecek projelerle bu ilişkinin daha da güçlenerek devam edeceğine ve bu ilişkiler sayesinde bölümün ve Denizli’nin tercihinin artacağına da inanıyoruz. Sanayicinin iyi yetişmiş bir mühendise her zaman ihtiyacı var ve biz inanıyoruz ki bu çalışmalarla Üniversitemiz diğer illere göre daha çok tercih edilen bir üniversite olacaktır. Denizli tekstilin merkeziyken Pamukkale Üniversitesi de Tekstil Mühendisliğinin merkezi olmaya adaydır’’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER