banner249

Teknelerin atık yağı toplanıyor

fethiye'de limana yakın bir noktaya konulan bitkisel atık yağ toplama makinesi, teknelerde kullanılmayan yağların bertarafını sağlayarak çevre kirliliğini önleyecek.

Teknelerin atık yağı toplanıyor
banner240
Fethiye Belediyesi ile DenizTemiz Derneği/TURMEPA Fethiye Şubesi tarafından alınan ve limandaki Fethiye Evi Gönüllüleri binası önüne konulan makinenin tanıtımı yapıldı. Bitkisel yağ dışındaki maddeleri ayırt edebilen makine, yağ karşılığında kullanıcıya litresi 75 kuruştan haznesine dökülen miktar kadar para veriyor. Makine kullanıcıya sesli bilgilendiricilerle de atık yağların çevreye olan zararlarını anlatıyor.

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Server Hatice Kavak, gazetecilere yaptığı açıklamada, lavaboya dökülen 1 litre bitkisel ya da hayvansal atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiğini söyledi. Vatandaşlardan atık yağlarını makineye dökmelerini ya da belediyeye getirmelerini isteyen Kavak, bu sayede çevreye olan zararın da azalacağına işaret etti.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Okyay Tirli ise Fethiye Belediyesi öncülüğünde ilçede ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Hedeflerinin teknelerdeki ve evlerde kullanılan atık yağları bertaraf etmek olduğunu anlatan Tirli, "Bitkisel atık yağların lavabolar yerine buraya getirerek makineye dökülmesini istiyoruz.

Makine haznesine aldığı yağın ücretini hediye olarak veriyor. Çok büyük bir para değil ama amaç, yağın çevreye zarar vermeden bertarafını sağlamak" dedi.

Konuşmaların ardından, makinenin kullanımı vatandaşlara uygulamalı anlatıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER