banner249

Tehlikeli köprüye teknolojik önlem

Nazilli’nin en işlek caddelerinden olan Hürriyet Caddesi üzerindeki Demir Yolu Köprüsüne Mekanik Elektronik Gabari sistemi oluşturdu.

Tehlikeli köprüye teknolojik önlem
banner240

Hürriyet Caddesi Üzerinde yer alan Demir Yolu Köprüsünde zaman zaman yüksekliği köprü yüksekliğinden fazla olan araçların sıkışması ve bu yüzden köprü trafiğinde aksamalar meydana gelmesi nedeniyle Nazilli Belediyesi sorunu çözmek için Hürriyet Caddesi’nin Devlet Karayolu’ndan gelen kısmına ‘Yükseklik Uyarı Sistemi’ kurarak yıllardır sorun teşkil eden durumu çözdü.


 Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Elektrik Servisinin gerçekleştirdiği çalışmayla Hürriyet Caddesinin güney kısmına köprüden 105 metre uzağa kurulan Köprü Yükseklik Uyarı Sistemi ile araç yüksekliği 3.50 den fazla olan araçlar uyarılarak, köprüye girmeden kaçış noktası olarak belirlenen iki alternatif yoldan sağa mecburi dönüş yapıp, tren yolu geçişlerini hemzemin geçitlerden sağlayacak. Kurulan sistemde yukarıdan 3.50 metre yüksekliğe kadar uzanan dört adet plastik zincirle görsel uyarıyı sağlıyor. Yine sistemin 3.50 metre ye yüksekliğinde bulunan sensörler sayesinde yükseklik sınırını aşan araçlar bu sensörler devreye girerek sesli uyarıda bulunuyor. 

Kurulan sistemin 20 metre ilerisine ‘yükseklik 3.50 metre’, ‘yükseklik sınırını aşan araçlar sağa mecburi yön’ uyarılarının bulunduğu led ışıklı bir levha yerleştirdi. Bu uyarı levhaları ile iki adet sağa dönüşe yönlendirilen araçlar buradan en yakın hemzemin geçit olan Cumhuriyet Mahallesi hemzemin geçidine yönlendirilmiş oluyor. Nazilli’de ilk defa kurulan bu sistemle artık köprü yüksekliğini aşan araçlar Hürriyet Caddesi üzerindeki Tren Yolu Köprüsünü kullanmayacak, bu sayede köprüde sıkışmalar ve bu nedenle köprü trafiğinde tıkanma ve aksaklıklar önlenmiş olacağı ifade edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER