banner249

Denizli farkını gösterdi

Denizli, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş tarafından organize edilen Marble Uluslar arası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na damgasını vurdu.

Denizli farkını gösterdi
banner240

Denizli Ticaret Odası, 26-29 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen 20. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda stant açan Denizlili firmaları yalnız bırakmadı. 


İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş (İZFAŞ) tarafından organize edilen ve 52 Denizlili firmanın katılımıyla gerçekleştirilen fuarın açılışı için tören düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf Odalar Birliği Başkanı Musa Çelikkol, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol ile diğer protokol üyeleri katıldı. 
Fuarın açılışı sonrasında Denizlili protokol üyeleri stant açan Denizlili firmaları, tek tek ziyaret etti.

BİR NUMARA OLABİLİRİZ 
Fuarla ilgili değerlendirme yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin Çin ve İtalya’dan sonra üçüncü sırada yer aldığını ancak birinci sıraya gelmemesi için hiçbir nedenin bulunmadığına işaret ederek, “Türkiye doğaltaşta bir numara olabilecek tüm zenginliklere sahiptir. Türkiye 2,2 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmıştır. Bunun yarısını blok olarak ihraç etmektedir. Bu fuarda bir umut gördüm. 10 yıl önceki fuarda yabancı makinelerin çoğunluğu vardı, bugün Türk makine sektörünün ağırlığı var. İnşallah daha fazla teknoloji ihraç edeceğiz.” dedi. 

SEKTÖRÜN ROLÜ ÖNEMLİ 
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, yer altındaki değerin ekonomiye kazandırılmasının önemine vurgu yaptı. Demir, “Ülkemizdeki cari açığın kapatılmasında mermer-traverten sektörü, önemli bir rol üslenmektedir. Denizli'de Mermer Organize Sanayi’nin oluşturulması için çalışmalarımız devam ediyor. Bunu başardığımızda dağınık halde çalışan mermer firmalarımızı biraraya getirmiş olacağız ve sektörümüz daha da ivme kazanmış olacaktır.” şeklinde konuştu. 

EKONOMİMİZ İÇİN KATMA DEĞERDİR 
Denizli'nin mermer bakımından zengin bir rezerve sahip olduğunu söyleyen Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, “Uluslararası çaptaki ilk üç fuardan birisi olan ve 20.’si düzenlenen bu fuarın, hayırlı olmasını diliyorum. Denizli’nin tekstil ve konfeksiyonda olduğu gibi katma değerli mermer-traverten ürünlerini bu fuarda sergilediğini gözlemliyoruz. Her yıl da bu katma değerli ürünler artarak devam etmektedir. Traverten üretiminin yanısıra bu ürünlerle birlikte CNC’den kesme makinelerine kadar geniş yelpazede makine sanayi gelişmiş durumdadır. Bu üretimlerin her biri ekonomimiz için katma değerdir.” dedi. Denizli Ticaret Odası olarak geçtiğimiz yıllarda travertene coğrafi işaret belgesi aldıklarını, bu sayede ürünlerin yüzde 10-15 daha fazla katma değerli olarak satılmaya başlandığını söyleyen Başkan Özer, “Artık traverten dünyaya satılırken ‘Denizli Traverteni’ olarak satılmaktadır. Bu da ilimiz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır.” ifadesini kullandı. 

Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol ise mermer ve traverten ile Denizli’nin isminin duyurulmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER