banner249

Tarımsal üretim arttı

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 2013 yılının kentte bitkisel üretimle uğraşan çiftçiler açısından olumlu geçtiğini söyleyerek, “Buğday, arpa, şeker pancarı, haşhaş gibi ürünlerde rekoltenin iyi olması ile bu yıl kentimiz tarımında üretim arttı” dedi.

Tarımsal üretim arttı
banner240

 2013 Yılı ‘Afyonkarahisar Bitkisel Üretim Değerlendirme’ toplantısı Hüseyin Arap başkanlığında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi. 


Toplantının açılışında konuşan Arap, kent tarımı adına olumlu ve üretimin arttığı bir yıl geçirdiklerini ifade etti. Arap, "2013 yılı bitkisel üretimlerine ait rekolte ve fiyatlarının ve de üreticilerimizin sorunlarını masaya yatırmak ve çözüm bulmak adına il müdürlüğümüzce ziraat odası başkanlıkları ve üretici örgütlerinin katılımı ile bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Çiftçilerimizin sorunları tartışıldı. 

2013 yılı içerisinde ekilişler ve rekolteleri değerlendirildi. Çiftçilerimizin ürettiklerinde daha fazla verim almaları ve daha fazla kar elde edebilmeleri için birçok konu gündeme getirildi. İnsan sağlığını korumak üzere bitki sağlığı için yanlış kullanılan tarım ilaçlarına yönelik yapılacaklar tartışıldı. 

2013 yılı Afyonkarahisar tarımı adına bitkisel üretimle uğraşan çiftçilerimiz açısından olumlu geçti. Özellikle buğday, arpa, şeker pancarı, haşhaş gibi ürünlerde rekoltenin iyi olması doğrultusunda üretimimizde arttı. 

Buğdayda, 569 bin ton, arpada 358 bin ton ve şeker pancarında 805 bin ton, haşhaş kapsül ve tohum üretiminde de yaklaşık 10 bin ton üretim gerçekleşti. Bunun gibi birçok üründe 2012 yılına nazaran verim ve üretimlerde yükselmeler oldu" dedi. 

Toplantı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından müdürlüğe iletilen hususların görüşülmesi ile devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER