banner249

Spor salonu sayısı artıyor

Denizli Belediyesi, son yıllarda hizmete sunduğu kapalı spor salonlarıyla 2004 yıl öncesine kadar 2 olan kapalı spor salonu sayısını 6'ya çıkardı.

Spor salonu sayısı artıyor
banner240

Denizli Belediyesi'nin spora ve sporcuya verdiği tam destekle amatör sporların başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Denizli, kentin farklı bölgelerinde hizmete sunulan kapalı spor salonları ile pek çok önemli spor aktivitesine de ev sahipliği yapıyor. 


Kentin dört bir yanında yapılan yeşil alan ve parkların spor yapmak isteyenlerin kullanımı için düzenlenmesine ek olarak şehrin birçok yerine de kapalı spor salonları yapılıyor. 2004 yılına kadar spor salonu konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Denizli'nin bu sorununa çözüm bulmak amacı ile ilk olarak 2 bin 500 kişilik Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu'nu hizmete sunan Denizli Belediyesi, bu yıl içinde İncilipınar Parkı'nın hemen bitişiğinde ve Atatürk İlköğretim Okulu bahçelerine 2 kapalı spor salonu yaptı. Mehmet Akif Ersoy Lisesi bahçesindeki kapalı spor salonu inşaatı da hız kesmeden devam ediyor. Bu salonun önümüzdeki günlerde hizmete sunulması planlanıyor. 

Denizli'yi amatör sporların başkenti yapmak amacı ile önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, çocukların ve gençlerin televizyonlarda gördüğü modern spor salonlarını artık kendi mahallelerinde bulabildiğini söyledi. Başkan Zolan, bu spor salonlarının sadece spor kulüplerine değil, tüm vatandaşlara açık olduğunu da sözlerine ekledi. 

Çocukların ve gençlerin spor yapmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Zolan, şöyle dedi: ''Denizlimiz'de daha önce 2 kapalı spor salonu vardı. Ancak bunlar fiziki olarak yeterli düzeyde değildi. Bunun üzerine Hasan Güngör, İncilipınar ve Atatürk İlk Okulu Kapalı spor salonlarını yaptık. Spora verdiğimiz desteğimiz Denizli'de yaşayan herkesin spor yapmasına kadar devam edecek. Çocuklarımızın eğitime sadece ders olarak bakmasını istemiyoruz. Bu nedenle çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak kapalı spor salonu ihtiyacını gideriyoruz. Böylece hem çocuklarımız, gençlerimiz ve mahalle sakinleri spor yapıyor hem de herkesimi spora teşvik etmiş oluyoruz. 

Kapalı spor salonlarımız ayrıca, tiyatro gösterilerinin de yapılabileceği çok amaçlı kullanım imkanı sunan niteliktedir. İstiyoruz ki vatandaşlarımız akşamları, hafta sonu kullansın ve sağlıklı yaşamın büyüsünü keşfetsin.' 

Spora verdikleri desteğin sadece spor salonlarıyla sınırlı kalmadığını ifade eden Başkan Osman Zolan ''Denizlimiz'de spor yapmak isteyenlere her türlü desteğimizi veriyoruz. Tüm amatör spor kulüplerinin ve pilates yapan kardeşlerimizin malzemelerini ücretsiz olarak veriyoruz. Yine spor kompleksleri de bizim için çok önemli. Bugün Türkiye'de eşi benzeri olmayan Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi bu işe ne kadar önem verdiğimizin ayrı bir göstergesi. Ayrıca 22 farklı branşta on binlerce insanımıza spor yaptırıyoruz. Her türlü malzeme desteğini çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımıza veriyoruz. 

''Ben spor yapmak istiyorum'' diyen herkese kendine mutlaka malzeme ve spor alanı bulur. Buz pistinden, at biniciliğine, yüzmeden, satranç oyununa kadar tüm kurslarımız ücretsizdir. Bu destekler ve ilgi sürdükçe, geleceğin dünya ve olimpiyat şampiyonları Denizli'mizden çıkacaktır. Denizli'nin amatör sporların başkenti olmasını göreceğimiz gibi dünya ve olimpiyat şampiyonlarını da yakında görmeye başlayacağız' dedi. 

Denizli Belediyesi olarak spor alanındaki yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini belirten Başkan Zolan, bu kapsamda ihtiyaç duyulan bölgelerde spor salonları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Zolan, ''Yeter ki vatandaşlarımız spor yapmak istesin. Biz kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız'' şeklinde konuştu

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER