banner249

Soma’ya tazminat yağmuru

Soma'da, 301 madencinin ölümünden sonra süren soruşturmaya müdahil olan acılı aileler, bir yandan da tazminat davalarını açmak için harekete geçti.

Soma’ya tazminat yağmuru
banner240

100 bin ile 250 bin TL arasında maddi, 200 ile 400 bin TL arasında manevi tazminat davası açmak isteyen aileler, harç tutarının karşılanması için adli yardım talebinde bulundu. Ülkemize büyük üzüntü yaşatan 301 madencinin ölümü ile ilgili Soma'da bulunan 4 savcı soruşturmalarını sürdürürken, aileler de dava açmak için harekete geçti. 


Maddi durumu iyi olmayan 120 madenci yakını, Türkiye Barolar Birliği ile Manisa Barosu tarafından oluşturulan kriz masasına başvurarak hukuki destek talebinde bulundu. Mağdur ailelerden alınan vekaletten sonra avukatlar, soruşturmaya müdahil olarak söz sahibi oldu. Bir yandan soruşturma sürerken diğer yandan tazminat davaları ile harekete geçildi. Ölen 301 madenciden 120'sinin eşleri ve çocukları, Soma A.Ş.'ye karşı tazminat davası açmak için harekete geçti. Soma kriz masasında görevli avukatlar, ölen madencinin yaşına ve çocuk sayısına göre tazminat talebinde bulunmak için dilekçelerini hazırladı. Acılı aileler, 100 bin ile 250 bin TL arasında maddi, 200 ile 400 bin TL arasında manevi tazminat talep edecek. Madenci yakınlarının açacağı tazminat davaları rekor olarak gösteriliyor. 

EŞLER VE ÇOCUKLAR İÇİN AYRI DAVA 
Ölen 301 madenciden 120'sinin eşleri ve çocuklarının adli yardım talepleri olumlu sonuçlanırsa hemen dava açacaklar. Adli yardım talepleri reddedilirse talep edilen harç tutarını Türkiye Barolar Birliği karşılayacak. 

Manisa Barosu olarak devam eden soruşturmayı yakından takip ettiklerini belirten kriz masası sorumlusu Avukat Cihan Cengiz, şöyle konuştu: "Kriz masasına başvuran 120 aileye ücret almadan hukuk desteği veriyoruz. Bize başvuran ailelerin adına ayrıca tazminat dava dilekçelerini hazırladık. Tazminat davaları için istenen harç tutarları karşılandığı taktirde hemen dava açacağız. Tazminat miktarları 150 bin ile 250 bin TL arasında olacak. Manevi tazminat talepleri 200 ile 400 bin TL arasında değişecek. Davaları eşler ile çocuklar adına ayrı ayrı açacağız." 

ADLİ YARDIM TALEBİ 
Türkiye Barolar Birliği ve Manisa Barosu tarafından oluşturulan kriz masasına başvuran ailelere ücret almadan hukuki destek verildiğini belirten Cengiz, sözlerini şöyle tamamladı: "Devam etmekte olan soruşturmayı aileler adına yakından takip ediyoruz. Savcılardan bizim de bir takım taleplerimiz oluyor. Ayrıca, yine aileler adına tazminat davaları için çalışmaları tamamladık. 

Kriz masasına başvuran 120 ailenin açacağı tazminat davası için istenen harç tutarının devlet tarafından karşılanması için başvurduk. Maddi durumu iyi olmayan ailelere sağlanan adli yardım talebinin sonucunu bekliyoruz. Olumsuz bir sonuç alınırsa, harç tutarını Türkiye Barolar Birliği karşılayacak."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER