banner249

Soluksuz izlediler

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda eğitim alan gönüllülerin sahne aldığı gösteri minikler tarafından soluksuz izlendi.

Soluksuz izlediler
banner240

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu hem yetişkin hem de çocuk oyunları olmak üzere tiyatro severlere birbirinden güzel gösterimleri ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor 


Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda eğitim alan gönüllülerin sahne aldığı gösteride minikler çok eğlenceli dakikalar yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun her yıl yeni bir macerasına yer verdiği kedi kahraman Anhelmus'un bu yıl ki macerası olan Külkedisi Masalı miniklerden tam not aldı. Oyunun bu yıl ki ilk gösteriminin misafirleri Anafartalar ve Aktepe Bilgi Evi Kurs Merkezi öğrencileri ile Yardımseverler Derneği İlköğretim Okulu öğrencileri oldu. 

Bilindik tarihi gelişme ve hikayelerin içine girerek olayların gidişatına yön veren Anhelmus, bu yıl da Külkedisi masalına yön vererek minikleri sahneye kilitledi. Oyunla ilgili konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, 'Çocuklarımız Anhelmus ile ilk defa geçtiğimiz yıl tanıştı ve çok sevdi. Biz de bu sevimli kahramanın maceraları neden sürmesin dedik ve çocuklarımız için oyunun devamını getirdik. Tiyatro'da aynı kahramanın maceralarının devam ettirilmesi bugüne dek çok yapılmış görülmüş bir şey değil. Ama çocuklar bizim kahraman kedimizi o kadar çok sevdiler ki bu fikri geliştirmekten kendimizi alamadık.' dedi. 

Otaklı ayrıca birçok çocuğun tiyatroyla tanışmadığına da değinerek, 'Öğrencilerimizle ve çocuklarımızla konuştuğumuzda birçoğunun tiyatro ile hiç tanışmadığını öğreniyoruz. Bu da bizim açımızdan çok üzücü bir durum. Biz Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın sadece televizyonlara ya da bilgisayarlara hapsolmasını istemiyoruz. Bu sebeple çocuklarımızı farklı yönlere çekmek amacıyla tiyatro gibi farklı aktiviteler düzenliyoruz. Amacımız Denizli'de tiyatro ile tanışmamış çocuğumuzun kalmaması. Bu konuda elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.'dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz’ün yazdığı ve Önder Tahmaz’ın yönettiği oyun Mart ve Nisan ayı boyunca Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gösterimde olacak. 40 dakika süren danslı ve şarkılı oyun tek perdeden oluşuyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER