banner249

Söğüt seracılıkta vitrin olacak

Çardak İlçesi Söğüt Mahallesi’nde 1300 rakımda yapılan 400 metrekarelik alanda kurulu serayı inceleyen AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli’de seracılığın geliştiğini söyledi.

Söğüt seracılıkta vitrin olacak
banner240

Çardak’ta incelemelerde bulunan, vatandaşı dinleyen AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Söğüt Mahallesi’nde 1300 rakım ve 400 metrekarelik alanda kurulu serayı da gezerek sera sahibi Altan Yıldız ile sohbet etti. Burada basın mensuplarına tarım konusunda yapılan çalışmalara dair bilgiler verdi. 


Yüksel, tarım alanında markalaşmanın söz konusu olduğunu ifade ederek, “Yaş sebze meyve konusunda Denizli önemli mesafeler kat etti. Örtü altı ve teknolojik- teknik seracılıkta önemli yatırımlar var. Jeotermal kaynaklı ısıtma ile seracılıkta da ilerleme var. Çardak Beylerli termal turizm bölgesi ilan edildi. Jeotermal kaynak var. O ortaya çıkartılmaya devam edilecek. Jeotermal kaynaklı seracılığa geçildi. Denizli’de 20-30 dönüm kapalı alanlar içinde bilgisayarlı sistemde seracılık yapılmaya devam ediliyor” dedi. 

SÖĞÜT SERACILIĞA ÇOK MÜSAİT 
“Yüksel şöyle devam etti: “Burada 400 metrekarede yıllık 10 ton domates üretiliyor. Birinci verimleri almaya başlamışlar. Havaların soğuk gitmesinden dolayı kızarmamış daha. Arılar vasıtası ile döllenme sağlanıyor. Önemli olan burada sulanabilir araziler var. Buralarda da seracılık başlarsa yıllık 200-300 ton ürün üretilebilir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER