banner249

Başkentte Çivril rüzgarı

Ankara'da yaşayan Çivrilliler tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen geleneksel Keşkek gününde Çivrilliler bir araya toplandı.

Başkentte Çivril rüzgarı
banner240

 Çivril’in eşsiz lezzetlerinden ‘keşkek’ adıyla ve tadıyla organizasyona damgasını vurdu. Ankara, İstanbul ve Denizli başta olmak üzere Tüm Türkiye’den yoğun katılımın olduğu organizasyonda Çivrillilerin çok mutlu oldukları gözden kaçmadı. Organizasyona Çivril’den Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Ak Parti Çivril İlçe Başkanı Mehmet Çelep, Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Özdemir, iş adamlarından Vehbi Demir,Aydem İlçe Şefi Önder Dikeç katıldı. 


Çivrilli Hemşerilerin yaptığı açıklamada bir araya gelmenin mutluluğunun yanı sıra, memlekette devam eden yaşantının haberlerini almanın mutluluğunu ifade ederken, gurbette de de geleneklerini yaşatmanın ve kültürel mirasın yaşatmanın ve buna vesile olabilmenin mutluluğunu dile getirdiler. 

Organizasyon ile ilgili açıklamada bulunan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven; “Ankara'da yaşayan Çivril'li hemşerilerimiz tarafından bu yıl 6. sı düzenlenen geleneksel Keşkek gününe katıldık. Bu organizasyonun gerçekleşmesine öncülük eden Prof. Dr. Hüseyin Altaş Hocamıza ve Danıştay üyesi Mahmut Doğan beye çok teşekkür ediyorum. Organizasyon Çivril’in kültürünün yaşaması açısından çok önemli. Bütün hemşerilerimiz bir araya gelerek anılarını yad edip, dertleşip ve nihayetinde de eğleniyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Çivril ile ilgili yapılan sunum sonrası, Çivril’in yöresel yemekleri ve halk oyunları ile şölen havasına bürünen organizasyon memleketine özlem duyan Çivrilli hemşerileri çok mutlu etti. Çivrilli hemşeriler organizasyonu her yıl özlemle beklediklerini ifade etti. Katılımcıların mutluluğu gözlerden kaçmadı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER