banner249

Seviye’nin Aıesec’li misafirlerinden Başsavcı Alper’e ziyaret

Denizli Özel Seviye Okulları’nda  uygulanan AISEC çalışması kapsamında Denizli’ye gelen üniversiteli öğrenciler, Denizli Adliyesini ziyaret etti.

Seviye’nin Aıesec’li misafirlerinden Başsavcı Alper’e ziyaret
banner240

Özel Seviye Okulları’nın bu yıl ikincisini düzenlediği AİESEC değişim programı kapsamında Denizli’ye Mısır, Fas, Tunus, Cezayir, Endenozya, Arnavutluk ve Moldavan’dan gelen  20 üniversite öğrencisi, Başsavcı Mustafa Alper’i ziyaret etti. 

Öğrenciler, Başsavcı Mustafa Alper ile bir süre sohbet etti. Başsavcı Alper,  “Türk Yargı Sistemini” anlatarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Denizli Adliyesi Hizmet Binasını ve duruşma salonlarını inceleyen öğrencilere, uygulamalı bir şekilde UYAP bilişim sisteminin çalışması da gösterildi. Yabancı uyruklu öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayan Başsavcımız Alper, Türk Yargı Sistemi ve UYAP konusunda bilgi verdi. Yargıda bilişimi ilk ve en iyi kullanan ülke olduğumuzu bizzat sistemleri göstererek anlattı.

Öğrenciler, gerçek zamanlı olarak UYAP vasıtası ile yargılama yapılmasını şaşkınlık içerisinde karşılarken, Türk Yargı Sistemi’ni tanımaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.   

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER