banner249

Sebebi kutu değilmiş!

Başbakan Erdoğan’ın Aydın’da düzenlediği miting sırasında boş ayakkabı kutusu sattığı için gözaltına alındığı iddia edilen şahsın, hakkında arama kararı bulunduğundan gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Sebebi kutu değilmiş!
banner240

Konuyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mart 2014 tarihinde ilimizde yapacağı mitingi öncesi ‘Dükkanının önünde 1 TL’ye boş ayakkabı kutusu satan esnaf Polis tarafından gözaltına alındı’ şeklinde ulusal ve yerel basında çıkan haberle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. 


Gözaltına alınan şahsın, Mardin İli Midyat İlçesi Erişti Köyü nüfusuna kayıtlı, Bahattin-Hediye oğlu 1983 doğumlu Şehmus Işık isimli şahıs olduğu, şahsın miting alanı güzergahı olan ve vatandaşların yoğun bir şekilde geçtiği Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki kaldırım kenarına boş ayakkabı kutularını dizerek üzerine ‘içi boş kutu 1 TL’ yazdığının görülmesi üzerine yapılan GBT sorgulamasında Şehmus Işık isimli şahsın İzmir Sulh Ceza Mahkemesinin 2012/4-3880 sayısına kayden ‘Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olmak’ suçundan yakalama emri bulunduğu tespit edildiğinden, alınan doktor raporu sonrası işlem yapılmak üzere adli mercilere intikal ettirilmiştir. 

Şehmus Işık hakkında verilmiş olan hapis cezası 3 bin TL para cezasına çevrilerek şahıs adli makamlarca serbest bırakılmıştır. Konu ile ilgili ulusal ve yerel basında ‘Boş ayakkabı kutusu sattığı için gözaltına alındı’ şeklindeki çıkan haberler asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER