banner249

Akaryakıt kaçakçıları yakalandı

İzmir’de, kaçak akaryakıt operasyonunda paravan bir şirket tarafından yaklaşık 6 milyon TL değerinde 2 milyon 240 bin litre kaçak akaryakıt üretildiği ve sahte belgelerle iç piyasaya satıldığı tespit edildi.

Akaryakıt kaçakçıları yakalandı
banner240

Olayla ilgili 2 kişi ve firma hakkında yasal işlem başlatıldı. İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekipleri, bir ihbar üzerine adı geçen firmayı mercek altına aldı. Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 10 aydır sürdükleri çalışma sonunda İzmir’de faaliyet gösteren firmanın piyasaya 6 milyon lira değerinde kaçak akaryakıt sürdüğü tespit edildi. Firma merkezine giden ekipler, kapalı bir yer olduğunu ve uzun zamandır kullanılmadığını belirledi.


Ekipler, bu yerin iş ve işlemlerin yürütülmesinde adres belirtmek için paravan olarak kullanıldığını saptadı. Ekipler, firmanın evrakları, satış yaptığı yerler ve faaliyetleri üzerinde yaptıkları araştırma sonucunda belli muafiyetlerle ithal edilen ve "10 numara yağ" olarak bilinen yağların firmanın ithalat sırasında verdiği taahhüde aykırı olarak kaçak akaryakıt yapımında kullandığını ve bunun da piyasaya sürüldüğünü tespit etti. 

Ayrıca, firma ile ilgili yapılan vergi incelemeleri neticesinde firmanın ithal ettiği baz yağ cinsi eşyaları işleyerek paravan firmalara satılmış gibi gösterdiği, aslında bu ürünleri iç piyasaya kaçak akaryakıt olarak sattığı ve bu şekilde devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı ortaya çıkarıldı. Yapılan soruşturma kapsamında firmanın ithal ettiği 2 milyon 240 bin litre kaçak akaryakıt ürettiği ve sahte belgelerle iç piyasaya sattığı, bu kaçak akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon TL olduğu belirlendi. Olayla ilgili iki kişi ve firma hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER