banner249

Sana helal olsun başkan!

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri 3 Eylül Bağcılık, Kekik ve Kurtuluş Festivali’ni, hükumetin tasarruf tedbirleri dolayısıyla bu yıl düzenlemeyeceklerini kaydetti.

Sana helal olsun başkan!
banner240

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla hükumetin kamu kuruluşlarına ve belediyelere gönderdiği tasarruf tedbirleri genelgesine Denizli’de yeterince uyulmadı. Özellikle Denizli’nin her ilçesinde belediye başkanları belediye bütçesinden sanatçılara milyonlarca lira harcarken Güney Belediye Başkanı bu yıl ki festivali bütçesi olmasına rağmen tasarruf tedbirleri dolayısıyla askıya aldı. Başkanın bu davranışı hem Güney’de hem de Denizli’de büyük takdir gördü.

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Belediye olarak yönetime geldiğimiz günden bu yana belediyenin bütçesini en doğru şekilde kullanmak için büyük çaba sarf ettik. Her bir kuruşu vatandaşımızın refahı için harcadık. İsraftan uzak durduk ve devletimizin bizlere gönderdiği tasarruf tedbirlerine harfiyen uyduk. Bu yüzden geleneksel olarak düzenlediğimiz festivalimizi bu yıl askıya aldık. Zor günlerden geçtiğimizin farkındayız. Bu yüzden bazı şeylerden feragat etmemiz gerektiğini biliyoruz. En kısa zamanda hükumetimiz ve devletimiz bu sıkıntılı günleri aşacaktır. Bizler de elimizden geldiğince bu konuda devletimize yük olmamaya gayret ediyoruz. Halkımızın bu konudaki anlayışı için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER