banner249

Saltanat yıkılacak!

CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, 17 Aralıkta başlayan rüşvet ve yolsuzluk soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu. Gün hesap sorma günüdür diyen Balkanay, haramilerin saltanatının yıkılacağını kaydetti.

Saltanat yıkılacak!
banner240

Dün gerçekleştirilen “Rüşvet ve yolsuzluklara dur de!” eylemine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi Belediye Başkanı Arif Balkanay, yürüyüşe katılan halkla bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Balkanay, bir vatandaşın yanında getirdiği boş ayakkabı kutuları dikkatini çekerken, boş kutularla objektiflere poz verdi. 


Kutuları 1 Dolar koyan vatandaşlar, “Bizim gücümüz buna yetiyor” diyerek hükümeti protesto etti. Ayakkabı kutuları Balkanay’ı gülümsetirken vatandaşa, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Bu kirli ve hırsız zihniyete hesap sorun” dedi. 

“GERÇEK NİYETLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR” 
17 Aralık tarihinde başlayan ve iktidarın kirli oyunlarını ortaya çıkaran soruşturma hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Arif Balkanay, “Haramilerin saltanatını yıkacağız. Halkın iktidarını kuracağız” derken hükümete de ağır eleştirilerde bulundu. 

“Din iman deyip han hamam peşinde koşanlar, elbet bir gün yakalanırlar. İşte o gün bu gündür” diyen Balkanay sözlerini şöyle sürdürdü. “Hırsızlar, rüşvetçiler, soyguncular, talancılar, yalancılar yakalanmıştır. Her fırsatta ‘haram bir kör kuruş dahi kursağımızdan geçmemiştir’ sözleriyle halkı kandıranların gerçek niyetleri ortaya çıkmıştır. Meğer; ‘Bizim kuruşlarla işimiz olmaz, biz hırsızlığı milyar dolarlarla yaparız’ demek istiyorlarmış.” Dedi. 

“SAĞ SOL DEMEDEN AYNI SAFTA BULUŞALIM” 
Yaşanan olayların ardından iktidarın kirli oyunlara utanmadan sıkılmadan halen devam ettiğini, artık buna dur deme zamanının geldiğini kaydeden Balkanay, “Hırsızlar, yalancılar, talancılar, rüşvetçiler, soyguncular halka hesap verin! Hukuk devleti diye diye kurmakta olduğunuz rejimin tek adam diktatörlüğü olduğunu itiraf edin. Park – bahçe makyajıyla bir liralık işi on liraya mal eden, halkın paralarını çarçur eden idarenin; belediyecilik değil soygun düzeni olduğunu kabul edin. 

Diktatör zihniyetlerin asla yerel demokrasiyi kuramayacağını gösterin. Hesap sorulabilir bir yerel yönetim olmadan şeffaf yöneticilik olamayacağını görün. Ve artık sağı solu demeden Cumhuriyet Halk Partisi saflarında birleşin. Çünkü biz inançlı ve kararlıyız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER