banner249

PAÜ’de kadın futbolu paneli

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ‘Türkiye’de kadın futbolunun gelişimi ve yaygınlaştırılması’ konulu panel düzenlendi.

PAÜ’de kadın futbolu paneli
banner240

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Bülent Ağbuğa, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 


Panelin açılışında konuşan PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Bülent Ağbuğa, “Uzun yıllardır futbol bir erkek sporu olarak düşünülmüştür. Bu şekilde düşünenler, kadınların sosyal-psikolojik ve fizyolojik yapılarının futbola uygun olmadığını savunmaktadırlar.Fakat yapılan bilimsel araştırmalar bu fikrin doğru olmadığını ortaya koymaktadır. 

Aslında bu düşünce erkeklerin sosyal rolleri ve gelenekler konusunda muhafazakar tutumundan kaynaklanmaktadır” dedi. Futbolun zor bir iş olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, futbolun kitle sporları içinde en çok sevilen ve üzen bir kavram olduğunu söyledi. Üniversite olarak sporun her disiplinine aynı önemi verdiklerini ifade eden Rektör Bağcı, bayanlar liginde bir futbol takımının kurulması konusunda gereken desteği vereceğini söyledi. 

Konuşmaların ardından panele geçildi. Dr. Kenan Şebin’in oturum başkanlığı yaptığı panelde, Gelişim Ligleri Müdürü Dr. Erden Or, Bayan Milli Takım Antrenörü Necla Güngör, Denizlispor’da forma giyen Bülent Ertuğrul ile PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu’ndan kadın futbolcu Duygu Cantez panelist olarak yer aldı. Panelin ardından Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, panelistlere şilt takdim etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER