banner249

Gıyabi cenaze namazında tartışma

Bangladeş’de idam edilen Abdülkadir Molla için Denizli’de kılınan gıyabi cenaze namazında tartışma çıktı.

Gıyabi cenaze namazında tartışma
banner240

Basın açıklamasının gıyabi cenaze namazından önce okunmasına tepki gösteren vatandaşlar, cenaze namazını kılmadan camiden ayrıldı. 


Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla’nın idam edilmesi, yurdun birçok yerinde olduğu gibi Denizli’de de protesto edildi. Delikliçınar Yeni Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Anadolu Gençlik Derneği’nin organize ettiği gıyabi cenaze namazı için musalla taşına idam edilen Molla’nın fotoğrafları konuldu. 

Gıyabi cenaze namazı öncesi basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Ahmet Eryılmaz, Abdülkadir Molla’nın bir İslam şehidi olduğunu belirterek, idam edilen lider için Allah’tan rahmet diledi. Eryılmaz basın açıklamasını okuduğu sırada gıyabi cenaze namazının kılınması için bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

Açıklamanın cenaze namazından sonra okunmasını isteyen vatandaşlar, Ahmet Eryılmaz’ın basın açıklamasını okumaya devam etmesi üzerine cenaze namazını kılmadan camiden ayrılmaya başladı. Bazı vatandaşlar da işe gideceklerini belirterek önce namazın kılınmasını isterken, bu duruma tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği üyeleri bir süre daha beklemelerini istedi. Yaşanan tartışmaların ardından cemaatin büyük çoğunluğu namazı kılmadan camiden ayrılırken, okunan açıklamanın ardından Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılınarak dua edildi. 

Abdülkadir Molla, 1971 yılında ülkenin bağımsızlık savaşında Pakistan ordusuyla işbirliği yaparak, 369 Bangladeş askerinin ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle insanlığa karşı suç işlemekle suçlanıyordu. Abdülkadir Molla, Yüksek Mahkeme tarafından onanan cezanın ardından idam edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER