banner249

PAÜ 4. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri başladı

denizli ihracatçılar birliği (denib) yönetim kurulu başkanı süleyman kocasert, ihracatta devler liginde olmak, 2023 yılı ihracat hedefine ulaşmak için katma değeri yüksek nitelikli ürünlerin üretilmesi gerektiğini söyledi.

PAÜ 4. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri başladı
banner240
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi;nde başlayan PAÜ 4. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri;nin açılışında konuşan Kocasert, bilginin, teknolojinin ve Ar-Ge faaliyetlerinin ekonomideki yerinin her geçen gün arttığını ifade etti.

Türkiye;nin 2023 yılı için hedeflediği 500 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için Ar-Ge;ye daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydeden Kocasert şöyle konuştu, ;;İhracatta bugüne kadar elde ettiğimiz başarının altında yatan daha çok üreterek daha çok satma idi. Artık niceliksel olarak değil niteliksel olarak daha üst düzeyde üretmeliyiz ki, ihracat hedeflerimize ulaşabilelim. Bu da teknoloji ve bilgi ile katma değeri daha yüksek ürünler üretmekten geçiyor. Daha fazla üreterek lig atlama ya da kulvar değiştirme şansımız yok. Nitelik olarak kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Ülkemizin dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde olma hedefi var. İhracatta devler liginde olmak, 2023 yılı ihracat hedefine ulaşmak için katma değeri yüksek nitelikli ürünler üretmeliyiz. Ar-Ge ve inovasyon günümüzün vazgeçilmez konusu. Ar-Ge;ye sadece konuşarak değil, ciddi bir yatırım yapmamız gerekiyor.;;

PAÜ Teknokent Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz ise teknokentte 33 firmanın bulunduğunu, bunlardan 3;ünün ihracat yapar hale geldiğini, ilerideki dönemlerde daha büyük başarılara imza atacaklarını kaydetti.

Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Gültekin Salgar da teknoloji ve Ar-Ge;nin önemine dikkati çekti.
Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Mehmet Gökçe ise DTO olarak Ar-Ge;ye çok önem verdiklerini dile getirdi.
PAÜ 4. Teknoloji ve Ar-Ge Günleri kapsamında, katılımcılara 4 gün boyunca üniversite-sanayi işbirliği, ulusal-uluslararası destekler, Ar-Ge başarı hikayeleri, pazarlama, üretim konularında bilgi verileceği bildirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER