banner249

Serinhisar Ova Sulaması ihale edildi

serinhisar sulama kooperatifi başkanı davut eskikurt, serinhisar ova sulamasının ihale edildiğini belirterek yöre çiftçisinin hayallerinin gerçekleştiğini söyledi.

Serinhisar Ova Sulaması ihale edildi
banner240
İhalesi yapılan ova sulamasının devreye girmesiyle bölgedeki çiftçilerin ürün ve gelirinin artacağını ifade eden Eskikurt, ;;Ova sulama sisteminin devreye girmesiyle yöre topraklarımız adeta hayat bulacak. Çiftçilerimizin ürünleri ve geliri de artacak;; dedi.

Eskikurt şöyle konuştu, ;;Yaklaşık 34 yıldan bu yana Serinhisar Ovası;nı suya kavuşturmak için mücadele verdik. Hayallerimizin gerçeğe dönüşmesinin sevincini yaşıyoruz. Serinhisar Ovası;nda yer alan yaklaşık 9 bin dekarlık bir bölgenin yağmurlama sistemiyle sulama projesi resmiyet kazanmıştır. 16 firmanın katıldığı ve İl Özel İdaresi marifetiyle yapılan ihale sonunda devreye girecek olan sistem yarım asırlık rüyamızı hakikate dönüştürecek. Projeyi yakından takip eden müteahhitler uygulama alanında ön incelemede bulundular. 900;e aşkın kanalın yer alacağı proje kapsamında yaklaşık 55 kilometrelik bir yer altı boru döşemesi yapılacak. Her tarlanın başında bir su vanası bulunacak ve her 250 metrede bir bu vanalar yer alacak.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER