banner249

Pamukkale Belediyesi'nden eğitime destek

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2014-2015 Eğitim Yılı öncesinde okullardaki fiziki eksikliklerin giderilmesi için çalışma yürüttüklerini belirterek, 'çocuklarımızın çok daha iyi ortamlarda eğitim görmesi için üzerimize düşen neyse yapacağız' dedi.

Pamukkale Belediyesi'nden eğitime destek
banner240

Başkan Gürlesin, okulların açılmasına 1 ay gibi bir süre kaldığını ve eğitim alanındaki eksikliklerin giderilmesi için gerek Milli Eğitim Müdürlüğü ve gerekse ilgili diğer kurum müdürleriyle istişare halinde olduklarını söyledi.Yaz döneminde bazı okullarda incelemede bulunduğunu, müdürleriyle de görüşme fırsatı bulup eksiklikleri sorduğunu ifade eden Gürlesin, şöyle dedi,


 ‘İlim yuvalarımızda çocuklarımızın çok daha iyi ortamlarda eğitimlerini sürdürmelerini istiyoruz. Belediye olarak eğitim konusunda üzerimize düşen ne varsa yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Örneğin, 25-30 yıldır kullanılan sıralar var. 

Pamukkale Belediyesi sınırları içinde olan okullarımızdaki eski ömrünü tamamlamış sıraların değiştirilmesi sağlayacağız. Bununla ilgili bir çalışmamız var. İnşallah okullar açılmadan bu işleri tamamlamış oluruz. Böylece çocuklarımız daha sağlıklı sıralarda eğitim görür. Buna ek olarak bazı okullarımızdan engelli rampasına ihtiyaç olduğu yönünde bilgi geldi. Bazılarında kalorifer kazanlarının doğalgaz dönüşümü yolunda ihtiyaçları var. 

Genel manada okullarımızla ilgili neler yapılacağını bizlere de bu çalışmalarda ne tür görevler düştüğünü tespit ediyoruz. Dün bazı okullarımızda incelemelerde bulundum. Bunlardan biri de Müftü Ahmet Hulusi Efendi İlkokulu’dur. Müdürümüzle ilgili eksiklikler üzerine konuştuk.

 “Keşke şu da olsa dediğiniz şeyler var mı?” diye sordum. Okulda bizim yapacaklarımız içinde yer alan sorunları belirledik. Çözümü için çalışma başlattık. Devletimiz okullarının daha kullanışlı ve herkes tarafından kullanımı için bizlerde katkı sağlıyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere diğer kurumlarla işbirliği yapıyoruz.

’PAMUKKALE BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENİM YARDIMI
Bu arada Pamukkale Belediyesi, dar gelirli ilk orta ve lise eğitimini gören öğrencilere öğrenim yardımında bulunacak. Belediye, Pamukkale Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği’ne bağlı kalarak mümkün olduğunca çok sayıda ihtiyaç sahibine yardım elini uzatacak. 

Hedef ise 2014-2015 Eğitim Yılı’nda belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde yer alan tüm ihtiyaç sahiplerine yardım elimizi uzatmak. Belediyenin öğrenim yardımlarından orta ve lise eğitimi gören ihtiyaç sahibi öğrenciler faydalanabilecek. Belediye, öğrenim yardımı miktarı ve kaç öğrenciye yardım edileceğini ise kısa süre sonra tespit edip kamuoyuyla paylaşacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER