banner249

Karakaçanlar para basıyor!

Türkiye’de kişi başına en fazla motorlu aracın bulunduğu illerin başında gelen Aydın’da karakaçanlar halen rağbet görüyor. Özellikle alışkanlıklarından vazgeçemeyen ve araç kullanmasını bilemeyen yaşlılar eski usul ulaşım ve yük taşıma araçları karakaçanlarından vazgeçmiyor.

Karakaçanlar para basıyor!
banner240

Akaryakıt, vize, ehliyet, ruhsat, kasko, sigorta gibi zorunluluğu olmayan karakaçanların bahar mevsimi güzel olduğu sürece yem sıkıntısının da olmadığını belirten 72 yaşındaki Yakup Arslan, eşeği kadife sayesinde kendi ürünlerine şehir merkezinde satarak ekmeğini kazanıyor.


Gençliklerinde bu kadar yaygın olmayan arabaların daha pahalı ve daha masraflı olduğunu belirten Yakup Arslan, “Doktorların sağlık için en fazla tavsiye ettikleri şey, dengeli beslenme ve spor. İnsanlar hiç hareket etmez oldu. Bu da belli bir yaştan sonra sağlık sorununa neden oluyor. Ben karakaçanım sayesinde hem ekmek parası kazanıyorum hem de spor yapıyorum” diye konuştu.

72 yaşındaki Yakup Arslan eşeği karakaçan ile köyden getirdiği organik meyveleri şehir merkezinde satarken, aynı yerde kamyoneti ile karpuz satan 20 yaşındaki Ali Köse ise Yakup Dede’nin sözlerine katıldığını hem ekonomik hem de sağlık açısından eski usul yaşayanların daha karlı olduğunu belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER