banner249

PAHOY, Türkiye’nin tanıtım elçisi oldu

denizli belediyesi pahoy halk dansları topluluğu polonya’nın olsztyn kentinde düzenlenen cioff (dünya folklor festivaller birliği)’un organize ettiği xvii.miedzynarodowe olsztyniskie dni fokloru warmia ‘da türkiye ve denizli’yi temsilen katıldığı festivalden başarılarla yurda döndü.

PAHOY, Türkiye’nin tanıtım elçisi oldu
banner240
Türk ekibi Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu Meksika, Ekvator, Rusya, Sırbistan, Macaristan, Hindistan, Polonya gibi ülkelerden katılan 25 topluluk arasında 40 kişilik ekip, festivalin en gözde ekibi olmayı yine başardı. Kortejle başlayan festival tüm ekiplerin gösterileriyle devam etti.

Ardından Olsztyn Belediye Başkanı Dr.Piotr Grzymowicz tüm ülkelerin kafile başkanlarını ve ikişer dansçılarını kabul ederek hediyelerini ve plaketlerini sundu. Festivalin yanı sıra Yunanistan’da Kavala ve Selanik, Makedonya’da Üsküp, Sırbistan’da Belgrad, Macaristan’da Budapeşte, Avusturya’da Viyana, Almanya’da Berlin ve Polonya’da Varşova ile Gdansk kenlerinide gezerek yurda dönen PAHOY Başkanı Deniz Semerci, “Denizli Zeybekler, Artvin, Karadeniz, Teke, Aşuk-Maşuk’un yanı sıra Köy Düğününü de sergileyen ekibimiz izleyicilerden coşkulu alkış aldı. Belediye Başkanı da ödülümüzü verirken daha önce Türkiye’ye geldiğini ancak Denizli ve Pamukkale’yi görmediğini Denizli tanıtım kitapçıklarını görünce ilk fırsatta geleceğini söyledi. Şimdide bu sezonun son festivali olan Sırbistan hazırlıklarımızı bitirerek Bayram’da ülkemizi Sırbistan’da temsil etmenin gururunu yaşayacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER