banner249

Özer, “Bir olduk meyvesini aldık”

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, TOBB yönetim kurulunda temsil edilme fırsatının verilmesinin Denizli için çok önemli olduğunu söyledi.

Özer, “Bir olduk meyvesini aldık”
banner240

TOBB 69.Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üyeliğine seçilen DTO Başkanı Necdet Özer, genel kurulu düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Denizli’nin, Türkiye’de birlikte hareket etmenin, işbirliklerinin sergilendiği illerin başında geldiğini belirten Özer, “Ticaret, sanayi, hizmet sektörleri olmak üzere sosyo-ekonomik hayatın her alanında görülen bu işbirliği ve birlikteliğin en güzel örneği, ülkemizde bir ilk olma özelliği taşıyan, 26 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu’nun kurulması verilmiştir. 


Platform faaliyetlerini başarıyla devam ettirmektedir. Biz birliğimizin, yapıcı çalışmalarımızın meyvesini almış bulunmaktayız. Denizli’de sergilenen bu birliktelik TOBB’a bağlı olarak ilimizde faaliyet gösteren oda ve borsalarımız arasında da yapıcı ve dayanışma içinde sürdürülmektedir. 

Bu da Denizli’nin il dışındaki temsilinde önem arz etmektedir. Bunda Denizli Valimiz Abdülkadir Demir’in yanı sıra; başta Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel olmak üzere Denizli milletvekillerimiz, yine başta Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci olmak üzere, oda ve borsa başkanları olarak bizlerin gayretli çalışmalarının payı büyüktür” dedi. 

Sergilenen bu birlikte hareket etme başarısının Denizli’nin Ankara’da devlet kurumları ve TOBB nezdinde temsilinde önemli oranda katkı sağladığını belirten Necdet Özer, “Bunu en iyi görenlerin başında TOBB Başkanı M.Rıfat Hisarcıklıoğlu gelmektedir. Kendileri TOBB Başkanı oldukları 16 Haziran 2001 tarihinden bu yana ilimiz ve oda-borsalarımıza önem vermişler, desteklemişlerdir. 

Bunun en güzel örneğini de Denizli Ticaret Odası Başkanı olarak bizi TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği’ne layık görmekle göstermişlerdir” dedi. Genel kurula katılan 1740 delegeden 1734’ünün oylarıyla TOBB Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiklerini belirten Necdet Özer, “Ayrıca Denizli Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve bazı İlçe Ticaret Odalarımızın başkan ve diğer temsilcileri de TOBB’da önemli görevler üstlenmişlerdir. Burada Denizli oda ve borsalarımızın saygıdeğer başkanları, delegeleri ile başta bölgemiz oda ve borsaları olmak üzere tüm delegelere teşekkür ederim” dedi.

Geçmişten bugüne Denizli’nin, her dönem her bir 30 üyeden oluşan Ticaret Odaları, Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları Konseylerinde temsil ediliyor. Denizli Ticaret Odası TOBB’un girişimiyle kurulan ve gümrük kapılarının işletilmesini üstlenen Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş.nin kuruluşunda yer almış ve halen ortağıdır. 

2012 yılında TOBB’un öncülüğü ve girişimiyle kurulan, merkezi İzmir’de bulunan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş.’nin (BALO) kurucuları arasında yer almıştır. Necdet Özer şirketin Denetim Kurulu üyesi. DTO, TOBB Akreditasyon Kurulu’nun 5 üyesinden birisi olarak görev yapıyor. 

DTO, TOBB Fuarlar Komitesi üyesi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, tarihi İpek Yolu’nun yeniden eski günlerindeki cazibesine kavuşturulması misyonunu da üstlenen ECO-Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın Yönetim Kurulu Üyesi ve Ulaştırma Komitesi Başkanlığını yürütüyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER