banner249

Öğretmenler gününüz kutlu olsun

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanın verilişinin 89’uncu,24 Kasım Öğretmenler Günü Olarak kutlanmaya başlanmasının 36’ıncı yıl dönümü.Bu anlamlı gün nedeniyle Denizli protokolü de mesaj yayınladı. İşte o mesajlar;

Öğretmenler gününüz kutlu olsun
banner240

Vali Hasan Karahan,  “Bugün1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilişinin 89’uncu, bu anlamlı günün 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının da 36’ncı yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zaman da bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır.” sözünde de ifade ettiği gibi sizler, sadece bugünün değil, geleceğin de mimarlarısınız. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize gösterdikleri özveri ve emekten dolayı teşekkür ediyoruz.Bu vesileyle, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü, içtenlikle kutluyor ve aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ‘24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gün, 24 Kasım 1981 tarihinden itibaren ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu tarih, milletin geleceği olan nesilleri eğiten, yetiştiren değerli öğretmenlerimizin ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerinin herkes tarafından anlaşılması ve anımsanması adına önemli bir tarihtir.Öğretmenlerimiz, bu kutsal mesleği yerine getirirken, ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine tüm öğrencilerin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmesinde onları ilmek ilmek dokur gibi titiz ve meşakkatli bir çalışma sergilemektedir. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllardan itibaren ülkemizin kalkınması için sanayi alanında yapılan yeniliklerin yanı sıra eğitim alanında da çalışmalar yapılmış Köy Enstitüleri de bunların bir örneği olarak eğitim fakültelerinin temelini oluşturmuştur. Öğretmenler, eğitim vermenin yanında yeni nesilleri hayata hazırlayan, aileden sonra örnek alınan şahsiyetlerdendir. Bu nedenledir ki, öğretmen yetiştiren bizler gibi tüm üniversitelere de büyük sorumluluklar düşmektedir.Bu vesileyle, en başta aziz milletimizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım.’’

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi ancak eğitimli bir nesille mümkündür. Bu anlamda ülkemizin geleceğe başarıyla ilerlemesinde en büyük pay şüphesiz öğretmenlerimize aittir. Ülkeler ister tabii kaynaklar bakımından isterse coğrafi bakımdan hangi alanda gelişmiş olursa olsun şayet eğitim alanında gelişmiş değilse sefaleti yaşamaya mahkûmdurlar. Türkiye her zaman öğretmenlerimiz sayesinde vasıflı ve nitelikli bir topluma sahip olmuştur. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki, eli öpülesi öğretmenlerimize ne yapsak az ya da ne söylesek kifayetsiz kalacaktır. Aziz milletimiz geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında öğretmenlerimize sahip çıkacak, onların haklarını kendi hakları gibi korumaya devam edecektir .

Bu düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gün vesilesiyle kendilerini eğitime ve öğrencilerine adamış tüm Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum. Ayrıca emekli öğretmenlerimizi saygıyla, görevi başında şehit olan ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum”.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,“Ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Vatanına, bayrağına, devletine, milletine bağlı ve çağın ötesinde fikirler üreten nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin en asli görevleri olmalıdır. Onların yetiştirdiği nesillerle ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe doğru hızla ilerleyecektir. Öğretmenlerimizin gelecek için yetiştirdiği fidanlar, büyüyerek ve gelişerek ülkemizin kaderini tayin edecektir. Bu vesileyle, millet mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum."

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Cumhuriyetimizin bugünlere gelmesinde payları olan, yarınlarımıza yön veren öğretmenlerimiz bugün en batıdan en doğuya kadar ülkemizin dört bir yanında Bayrak, Millet aşkıyla görev yaparak, çocuklarımızın geleceğe ışık tutmasını sağlamaktadır. Kendilerine emanet ettiğimiz çocuklarımıza en doğru bilgiyi aktarmak için, millet olmanın önemini, bağımsızlık, barış ve adaletin faziletlerini örnek olarak aşılıyorlar. Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor; emekliliği olmayan tek mesleğe sahip olan ve ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımak için özveriyle, büyük emeklerle çocuklarımızı bilgiyle ve sevgiyle donatan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum”.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “ Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir.  Fertler gibi, nesillerde onun eseridir.Değerli meslektaşlarım, sizler geleceği devralacak çocukları ve gençleri sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyerek, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektesiniz.  Bu sorumluluğun bilinci ile tertemiz ellerinize emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi, Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeksizin, eğitimimizin genel amaçları doğrultusunda, milli ve manevi değerlerimize bağlı aydın fikirli,   sorumluluk duygusu gelişmiş kişiler olarak yetiştirmek üzere, bu ülkeye en büyük hizmeti yapacağınıza içtenlikle inanıyoruz.Ulu Önder Atatürk'ün, ''Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür nesiller yetiştirin'' öğüdü doğrultusunda; Mesleğine gönül vermiş, henüz yeni göreve başlamış öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutlar, emekli olmuş arkadaşlarımıza ömür boyu sağlık, mutluluk ve esenlik dolu nice yıllar dilerim. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere görevi başında şehit olan, ebediyete intikal etmiş, bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmet anarken, teşkilatımız adına en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Ülkelerin ve toplumların en önemli gücü ve en büyük zenginliği, nitelikli, iyi eğitimli, çalışkan bireylerin yetişmesidir. Bu sebeple okullarda verilecek eğitimin kalitesi adına öğretmenlerimiz ve onların üstlendikleri bu kutsal görev çok büyük öneme sahiptir. Bunun en büyük örneği tam bir öğretmen ve eğitimci özelliği taşıyan Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Başöğretmeni Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu bağlamda ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı büyük fedakârlıklar göstererek yetiştiren, bizleri bu günlere getiren başta Başöğretmen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci “Öğretmenlik mesleğinin gelecek nesillerin yetişmesindeki önemi yadsınamaz. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde eğitimin büyük bir rol oynadığına hiç şüphe yoktur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' sözünde belirttiği gibi, öğretmenlerimizin üstlendiği görev, toplumsal ve bireysel anlamda bütün özeni hak etmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişmesinde sonsuz emek harcayan; zor şartlar altında dahi olsa ülkemizin her köşesinde özveri, sabır, emekle görevlerini özenle yerine getirmeye çalışan, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum.”

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, bugün dahi geçerliliğini koruyan ‘Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözüyle öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekmiştir. Öğretmenlik toplumumuzun, milletimizin geleceğini inşa eden kutsal bir meslektir. Çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, bilgi birikimleri ile onları aydınlatmakta, onların ışığı olmaktadır. Zor şartlar altında icra ettikleri meslekleri ile geleceğimizi şekillendirmektedirler. Hepimizin üzerinde emeği olan öğretmenlerimizin hakkı ödenmez. Öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile iş dünyası olarak, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, toplumumuzun ilim, irfan kaynağı olan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, görevlerinde başarılar dilerim”

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2017, 12:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER