banner249

Öğretmenler birlik oldu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde meydana gelen öğretmenlere darp olayının ardından Turgutlu'da görev yapan çok sayıda öğretmen bir açıklama yaptı.

Öğretmenler birlik oldu
banner240

Turgutlu İhsan Erturgut Ortaokulu'nda dün meydana gelen olayda, bir öğrenci velisi, kardeşinin okulda öğretmen tarafından darp edildiğini iddia ederek okulu basmış, çıkan tartışmada iki öğretmeni darp etmişti. İhsan Erturgut Ortaokulu Türkçe öğretmeni Osman Demirhan ve kavgayı ayırmak isteyen Beden Eğitimi öğretmeni Kadir Aydın darp edilerek Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Bugün öğle tatilinde olayın meydana geldiği Turgutlu İhsan Erturgut Ortaokulunda bir araya gelen öğretmenler adına Eğitim Sendikaları ortak basın açıklaması yayınladı. 


Açıklamada; öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığı belirtilerek şöyle denildi: "Hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddetle ilgili haberler basına yansımaktadır. Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda şiddet estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir. Unutulmamalıdır ki; öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça, hor görüldükçe, öğretmenlerimizin maddi ve özlük hakları tırpanlandıkça, bu ülkenin aydınlık yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Eğitimciler için gün kenetlenme günüdür. Bu vesileyle öğretmenlerimize yapılan şiddet olaylarını bir kez daha kınıyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz.” 

Dün meydana gelen olayın ardından İhsan Erturgut Ortaokulu öğretmenlerinden bazılarının yaşanan olaylardan etkilenerek 3 günlük rapor aldığı öğrenildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER