banner249

Fırıncı ekmeğinin peşine düştü

Ödemişli fırıncılar işlerinin yarı yarıya azalması nedeniyle, kaçak ekmeğe karşı savaş açtı.

Fırıncı ekmeğinin peşine düştü
banner240

30 fırıncı esnafı Ödemiş Bilumun Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen ve Ödemiş Maliye Denetmenleri, Ödemiş Belediyesi zabıta ekipleri ile birlikte Salı pazarındaki kayıtdışı, sağlıksız ve poşette olmayan kaçak ekmek satanlara baskın düzenledi. 


Son aylarda işlerinin bir hayli düşmesi ve çalışanlarını da iş bıraktırma noktasına kadar gelen Ödemişli fırıncılar Anafartalar Mahallesi'nde kurulan Salı pazarına yetkililerle baskın yaparak Bakanlığın yönetmeliklerine aykırı kaçak satılan ekmekleri toplattı. Satıcılar hakkında işlem yapıldı. 

Ödemiş Bilimum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen, fırıncı esnafının kaçak ekmek satışları yüzünden zorda olduğunu ifade ederek, "Sağlıksız bir şekilde üretim ve satış yapılmaktadır. Bunların herhangi bir yere kaydı veyahut herhangi bir şekilde vergi ödemeleri söz konusu değil. Lütfen bunları dikkate alınız. Yediğiniz ekmeğin, nerede üretildiğini lütfen sorgulayınız. Tüm fırıncılar olarak buradayız. Ekmeğimizi savunuyoruz. Ekmeğimize sahip çıkmak istiyoruz. Ödemiş Fırıncılar olarak çok kötü mağdur durumdayız. O yüzden hakkımızı aramak, istiyoruz. Bu insanlara gereken işlemlerin yapılmasını istiyoruz.“ dedi. 

Kaçak ekmek satışı yapan bazı korsan esnaflara gerekli cezai işlemler yapılırken, pazarda ise denetimler zabıta ve tüm ilçedeki fırın sahipleri ile oda başkanı yönetimi eşliğinde gerçekleştirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER