banner249

Öğrenciler LYS için ter döktü

izmir'de, üniversiteye girişte ikinci aşama olan lisans yerleştirme sınavları'ndan (lys) edebiyat-coğrafya testine (lys-3), 29 bin 737 aday girdi.

Öğrenciler LYS için ter döktü
banner240
İzmir;de 99 binadaki bin 342 salonda yapılan ve 3 bin 434 kişi görev yaptığı sınav saat 10.00;da başladı. Tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek LYS-3;te, adaylar Türk dili ve edebiyatı ile coğrafya-1 testlerini çözecek.

Sınavların yapıldığı binalara girişte, adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından arandı. ;;2012-LYS Sınava Giriş Belgesi;; ile fotoğraf ve TC Kimlik Numarası bulunan ;;nüfus cüzdanı;; veya ;;pasaport;; bulundurmayana adaylar sınava alınmadı. Bu belgeleri yanında olmadığı halde sınav merkezi yöneticilerinin, bina ve salon sorumlularının veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınan adayın sınavı ÖSYM Başkanlığı;nca geçersiz sayılacak.
Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şeker ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlandı, şeffaf pet şişe dışında herhangi bir eşyaya izin verilmedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER