banner249

Arınç, “Tahrik edici açıklamalardan kaçınmalıyız”

başbakan yardımcısı bülent arınç, suriye’de düşürülen türk uçağı için, “sukunet içinde olmalıyız. Çok kritik bir konu. tahrik edici açıklamalardan kaçınmalıyız” dedi.

Arınç, “Tahrik edici açıklamalardan kaçınmalıyız”
banner240
Dedeman Park’ın Resmi açılış töreni için Denizli’ye gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye’de düşürülen Türk Uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düşen uçak için 5 helikopter ve savaş gemilerinin Suriye yönetimiyle beraber arama yaptıklarını kaydeden Arınç, açıklamasına şöyle devam etti, “Malatya Erhaç Havaüssü’nden havalanan keşif eğitim uçağı gece, keşif eğitimi için uçuşa çıktığında gece 11.58′de radardan kaybolmuş. Antakya Samandağı açıklarında düştüğünü öğrendik. İlgili kurumlar, Genel Kurmay ve İçişleri bakanlığı faaliyete başladı. Arama çalışmaları sürüyor. 5 helikopter ve yenilerinin katıldığı bir çalışma bu. Arama çalışmaları sonuçlandığında, niçin düşürüldüğü öğrenildiğinde, kamuoyuna net bir açıklama yapacağız. Suriye’den bir açıklama bekliyoruz. Savaş uçağı olmayan bir uçağın niçin düşürüldüğünü öğrenmek istiyoruz.
İki pilotumuz uçağın içindeydi. Umarım sağ olarak kurtulurlar. Bu durumda sukunet içinde olmalıyız. Çok kritik bir konu. Tahrik edici açıklamalardan kaçınmalıyız. Kimse merak etmesin süratle sonuca ulaşacağız.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER