banner249

O Melek;e Azrail bile kıyamadı

dokuz eylül Üniversitesi (deÜ) tıp fakültesi hastanesi'nde yaklaşık 2 yıllık bekleyişin ardından kalp nakliyle sağlığına kavuşan 3 yaşındaki melek Özcan taburcu edildi.

O Melek;e Azrail bile kıyamadı
banner240
Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öztekin Oto, düzenlediği basın toplantısında, 2 yıl önce yapay kalp taktıkları ve bu alanda Türkiye;nin en küçük hastası olan Özcan;a bir ay önce Adana;da beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel;in bağışlanan kalbinin nakledildiğini hatırlattı.

Melek Özcan;ın yapay kalple 2 yıl boyunca yaşamını sürdürdüğünü dile getiren Oto, şöyle konuştu: ;;Melek, yapay kalp ile Avrupa;da da Türkiye;de de en uzun yaşayan bebek oldu. Bir ay önce yapay kalbi çıkardık ve bağışlanan kalbi taktık.

Bir ay kontrol altında tuttuk. Konuşmayı, yürümeyi hastanede öğrenen minik Meleği bugün itibarıyla taburcu ediyoruz. Aile Diyarbakır;a gidecek. Bundan sonra enfeksiyondan çok iyi korunabilmesi gerekiyor. Bir ay sonra Meleğin kalbinden örnek alacağız ve kontrol edeceğiz.;;

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas ise Melek Özcan;ı sağlıklı bir şekilde taburcu etminin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Hastanenin kalp nakli ruhsatına kısıtlama getirildiğini hatırlatan Mas, ;;3 hastamıza sınırlı olarak nakil yapma yetkisi verildi, onları yapacağız. Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Nakil ruhsatını tekrar gündeme alacaklar diye ümit ediyoruz;; dedi.

;;KENDİNDEN BÜYÜK CİHAZLA YAŞADI;;

Melek Özcan;ın babası Muhsin Özcan da kızı ile 2 yıldır hastanede kalp nakli beklediklerini anlattı. Kızının kendisinden 10 kat büyük cihazla yaşam mücadelesini verdiğini ve geçen ay gerçekleştirilen kalp nakliyle sağlığına kavuştuğunu dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

;;Bundan sonra özgürce yürümenin, koşmanın tadına varacak. Sonra hayata sıfırdan başlayacağız. Meleğe daha güzel bir gelecek sağlamak için iş adamlarından, belediye başkanlarından desek bekliyorum. İyileşmesi için iyi bakılması lazım.

Maddi durumumuz iyi olmadığı için bu konuda tedirginim. Melekle beraber ben de 2 yıldır burada olduğum için eve gitmek hayal gibi geliyor. Melek de burada büyüdü, ev ortamını bilmiyor. Hiç parka gitmedi, parkın ne olduğunu bilmiyor. İnşallah bundan sonra her şeye yeniden başlayacağız.;;

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER