banner249

O köyün içme suyu sorunu çözülüyor

Aydın’da içme suyu sıkıntılarıyla gündeme gelen Bozdoğan’a bağlı Kakkalan köyü sakinlerinin sorunlarının giderilmesi için çalışmalara başlandığı belirtildi.

O köyün içme suyu sorunu çözülüyor
banner240

Bozdoğan'a 3 kilometre mesafedeki 150 nüfuslu Kakkalan köyü Çaputluçam Mahallesi sakinleri, 4 buçuk yıldır içme suyu sorunlarının çözülemediğini iddia ederek, Aydın İl Özel İdaresi’nden yardım talep etmişti. Kakkalan köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısının giderilmesi için İl Özel İdaresi tarafından 2009 yılında 30 metreküplük gömme depo, şebeke hattı, ishale hattı, 3 adet basınç kırıcı vana ve 3 adet tahliye rögarları yapılmıştı. 


İnşaat tamamlandığında isale hattındaki kaynağın teknik ekiplerce yapılan incelemesinde debisinin çok azaldığı ve depoyu ancak 12 günde doldurabildiği görüldü. Bu haliyle şebekenin çalıştırılmasının mümkün olmadığının tespit edildi. 

Depoda su olmaması ve şebeke hatlarının köylüler tarafından eve alınmaması nedeniyle proje kapsamında döşenen yapıştırma boruların yapışkanlarının bıraktığı görüldü. 2012 yılı çalışma döneminde Yeroluk Pınarı ile 3 adet membaa suyu araştırması yapıldı. Membaa drenaj sahalarından 1 adedinin tapulu yer olması nedeniyle sahaya girilemedi. 2 adet membaa drenaj çalışmalarında jeoloji mühendisi eşliğinde membaa drenaj su araştırması kazıları yapıldı. 

Kazı sahasında yeterli su alınamaması sonucu membaa drenaj yerleri kapatıldı. 2013 yılında ise Bozdoğan Belediyesi’nin civardaki membaları incelendi. İl Özel İdare ekiplerince Belediye Başkanı Tümer Apaydın ile yapılan görüşmede 1 adet membaanın Çapuluçam Mahallesi’ne verilmesi talep edildi. Başkan Apaydın’ın konuyu Belediye Meclisine taşıması üzerine 1 adet membaanın tahsisi için protokol imzalandı.

ÇALIŞMALARDA SONA YAKLAŞILDI
Hazırlanan tadilat projesi kapsamında ishale hattına 3 adet maslak, 1 adet tevzii maslağı, 5 adet tahliye ve vantuz yapımı tamamlandı. Deponun boruları krom çelik boru ile değiştirilerek, taban fayans ile kaplandı. Fakat şebekede yapıştırma muflu olduğundan çeşitli yerlerden su kaçakları oluştu. 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle Kakkalan köyüne ekskavatör ve boru gönderilerek, şebekedeki kaçakların tamiri ve boru değişim çalışmalarına başlandı. İçme suyu tesisinde köy şebekesinin sıhhatli çalışması için mahalle sakinlerinin abone olarak, şebekeden su almaları gerektiği belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER