banner249

O il 2 şehit birden verdi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi. 07 Ağustos 2015 günü Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısında 16 askerimiz şehit edilmiş ve 6 askerimiz yaralanmıştı. Şehit askerlerin ailelerine acılı haber verilmeye başlandı.

O il 2 şehit birden verdi
banner240

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı sonucu şehit düşen 16 askerden 2'sinin Manisalı olduğu öğrenildi. Şehitlerden birinin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden Uzman Çavuş Tolga Artuğ, diğerinin ise Salihli ilçesinden Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere olduğu öğrenilirken, baba ocağına acı haber verildi.


Turgutlu 
Dağlıca'da şehit olan Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un (24) ailesine acılı haberi Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun verdi. Şehidin Cumhuriyet Mahallesi Dar Sokak'taki baba ocağına acılı haber kor gibi düştü. Rütbeli personelleri karşısında gören anne Sevcan ve baba Ercan Artuğ adeta yıkıldı. Acılı haber karşısında şehidin anne, babası ve erkek kardeşi Kahraman Artuğ sinir krizleri geçirdi. 

Aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Artuğ ailesinin yakınları da haberi alınca eve akın etti. Şehidin evinde Turgutlu Müftüsü Nizamettin Doğan dua etti. Kalabalık bir vatandaş topluluğu evin önüne akın ederken, şehidin evine dev Türk bayrağı asıldı. 3 kardeşten en büyüğü olan şehit Tolga Artuğ'un baba ocağında bölücü terör örgütüne lanetler yağdı. 

Salihli 
Yörük Mahallesi Atatürk Caddesi'nde ikamet eden şehit Muharip Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin (22) babası Hüseyin ve annesi Saniye Yatakdere'ye şehadet haberini Salihli Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz ile Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda verdi. 

Acı haberi duyan yakınları ve komşuları ailenin evine akın etti. CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu da haberi duyar duymaz acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin yakınları sinir krizi geçirdi. Şehit uzman onbaşının babaevine Salihli Belediyesi tarafından Türk bayrağı asıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER