banner249

Ne olur dokunmayın!

Sarıgöl Belediyesi tarafından ilçe genelinde başlatılan kilit taş döşeme ve kaldırım genişletme çalışmaları sırasında mevcut ağaçların korunması için ilçe esnaflarında Tenekeci Arif Özdemir, ağaç kesimine dikkat çekmek amacıyla kendini 29 yıllık çınar ağacına zincirledi.

Ne olur dokunmayın!
banner240

Sarıgöl Belediyesi tarafından ilçenin tüm yollarına başlatılan kilit taş döşeme ve kaldırım genişletme çalışmalarını yapıldığı Konak Mahallesi, Yokuşbaşı Caddesi üzerindeki ağaçların kaldırılacağını duyan Tenekeci Arif Özdemir (63), 29 yıl önce kendisi tarafından dikimi yapılan çınar ağacına kendini zincire vurdu. 


Tenekeci Ustası Arif Özdemir, "Caddemiz üzerinde belediye kilit taş döşemesi ve kaldırım genişletme çalışmalarını yapmaktadır. Bu güzel bir olay ancak, cadde üzerindeki esnaflar ağaçların kesilmesi için belediye ya müracaat ettiklerini duydum. Dükkânımın önündeki çınarı kendi ellerimle 29 yıl önce diktim. Her gün canım gibi bakmaktayım. Belediye yetkilerinden rica ediyorum, ağaçları kurtaralım, kesmeyelim. Bu nedenle belediyenin dikkatine çekmek için kendimi çınar ağacına zincirledim. Ağaçların kesilmesine karşıyım. Caddemizde kuş seslerinden mahrum kalmayalım.’’ dedi. 

''HİÇ BİR AĞACIN KESİLMESİNE GÖNLÜM RAZI DEĞİL''
Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, ilçede hiçbir ağacın kesilmeyeceğini belirterek şunları söyledi: ’’İlçemizin tüm cadde ve sokaklarında kilit taş ve kaldırım genişletme çalışmaları uzun zamandır yapılmaktadır. İlçemizde toplam olarak 110 bin metrekarelik alanda kilit taş ve kaldırım genişletmesi yapılarak, ilçemizde topraklı yol kalmayacak. Bu arada cadde ve sokaklarda yapılacak olan kaldırım genişletme çalışmalarında hiçbir şekilde ağaç kesimi olmayacaktır. Zira gönlüm buna razı gelmez. Vatandaşlarımız bu konu da rahat olsunlar. Özellikle son yapılan Yokuşbaşı Caddesi’ndeki ağaçların kesilmemesi için, ekiplerime talimat verdim. Oysa Sarıgöl belediyesi olarak çevreye çok sayıda ağaç dikimi yapmaktayız.’’ dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER