banner249

Milyon Dolarlık ders

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Psikolog Cengiz Türkmen’i üyeleriyle buluşturdu. Psikolog Türkmen, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde tüm çiftlere ve sevgililere 'Sevgi' üzerine milyon dolarlık bilgi aktardı.

Milyon Dolarlık ders
banner240

Kadın Meclisi, aylık olağan toplantısı Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirdi. Her ay farklı bir konuğun üyelerle buluşturulduğu aylık toplantının bu ayki konuğu Psikolog Cengiz Türkmen oldu. Kadın Meclisi Başkanı Gülnur Oymak, meclisin Ocak ayı içerisindeki faaliyetlerini üyelerine anlattı. Başkan Oymak, bugüne kadar çeşitli toplantılar, tiyatro gösterileri, birçok etkinlik yapıldığını kaydederek, 'Gerek il merkezinde ve gerekse çeşitli ilçelerde çeşitli etkinliklerimiz oldu. Şimdi ise bu etkinliklere yenilerini ekliyoruz. Yakında Altın Kadınlarımızı belirleyeceğiz. Kadınlarımızdan Altın Kadınlar Ödülü için 27 Şubat'a kadar meclisimiz hizmet binasına 2 dakikalık tanıtım CD'lerini getirmelerini rica ediyorum' dedi.


SEVGİ
Psikolog Cengiz Türkmen de, bu ayki meclis toplantısının konuğu oldu. Psikolog Türkmen, özellikle evli çiftler ve sevgililer için 'Sevgi' kavramının nasıl ele alınması gerektiğine vurgu yaptı. Sevginin evrensel bir duygu olduğuna dikkat çeken Psikolog Türkmen, 'Evlendikten sonra sevgi biter denir. Bu doğru değildir. Ancak aşk azalabilir. Sevgili olan bir çift akşam olunca farklı evlere gider. Fazla bir sorumluluk yoktur. Ancak evli olan çiftler akşam aynı eve gider ve evde sorumluluklar da vardır. Sevgi bu sorumluluğun paylaşılmasıyla devam eder. Sorumluluklar paylaşıldığı ölçüde sevgi de devam eder ve artar. Aşk ise sevgili olan çiftler için daha uygundur' dedi. 

MUTLULUK YANI BAŞINIZDA
Evli olan çiftlerin mutluluğu dışarıda aramasının yanlış olduğuna dikkat çeken Psikolog Türkmen, 'Mutluluk TV'de, internette ve bilgisayarlarda aranmaz. Sanal dünyada aranan mutlulukta gerçek değil sanaldır. Dışarıdaki mutluluk geçicidir. Mutluluk öyle dışarılarda değil evde aranmalıdır. Mutluluk, görebilirseniz hemen yanı başınızdadır. Sizinle iyi ve kötü her günde birlikte olmak için evlenmiş kişi, gerçek ve kalıcı mutluluğa götürecek yoldur. Ama şimdi sanal dünyanın bir sonucu olarak kendinden ve eşinden ne istediğini bilmeyen nesil ortaya çıkıyor. Bu neslin ve sonrasındaki neslin nasıl olacağını kimse düşünmek bile istemez' dedi. 

KONUŞMAYAN İNSANLAR OLDUK
Psikolog Cengiz Türkmen yapılan bir araştırmanın sonucunu da dinleyicileriyle paylaştı. Başarının yüzde 79 gibi büyük bir oranla güçlü iletişimle ulaşıldığını kaydeden Türkmen, 'Başarılı olmak istiyorsak iyi iletişim kurmak zorundayız. Son yıllarda çevremize baktığımızda konuşmayan ama sürekli cep telefonuyla yazışan insanların arttığını görürüz. İstanbul'dan gelirken önümde oturan sevgili olduğunu molada söyleyen gençler, tam 4 saat boyunca bir tek kelime konuşmadı. Her ikisi de cep telefonuyla mola yerine gelinceye kadar mesajlaştı. Mola yerinde kiminle mesajlaştıklarını sordum, onlar da birbirleriyle mesajlaştıklarını söyledi. Böyle bir sevgili olur mu? Hayatımızda değişen çok şey oldu. İnsanları başarıya götüren gerçeğin iletişim olduğunu bile unuttuk' dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER