banner249

Merthan bebek ölmesin!

Maddi imkansızlıklarla mücadele eden Torbalılı Ahmet-Nazlı Karabıyık ailesi 1 yıl önce dünyaya gelen çocuklarını yaşatmak için mücadele veriyor.

Merthan bebek ölmesin!
banner240

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında 6,5 aylık, 1 kilo 300 gram dünyaya gelen Merthan bebek birçok sağlık problemi ile doğdu. Erken doğum nedeniyle 7 aydır Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Merthan’ın iki kez kalbi durunca kalbinin delik olduğu anlaşıldı. 1,5 aylıken açık kalp ameliyatı geçiren Merthan taburcu edildi.


Doğduktan tam 7 ay sonra Torbalı’daki evine gelen Merthan bebek 3,5 ay evinde kaldıktan sonra bu kez kasık fıtığı nedeniyle ameliyata alındı. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 19 Kasım tarihinde ameliyat olan Merthan solunum yetmezliği nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

7 ay boyunca solunum cihazına bağlı olarak yaşadığı için soluk borusu gelişemeyen Merthan yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Makineye bağlı olarak yaşayan Merthan’ın sağlığına kavuşabilmesi için soluk borusunun değişmesi gerekiyor.

‘KENDİM İÇİN BİRŞEY İSTEMİYORUM, YETERKİ ÇOCUĞUM İYİLEŞSİN’
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi doktorları Merthan’ın soluk borusunun değişmesi için son ana kadar beklemek gerektiğini söylüyor. Hiçbir gelirleri olmayan Karabıyık ailesi ise ellerinden birşey gelmediği için çaresizce oğullarının iyileşmesini bekliyor. Bugüne kadar Torbalı’da bazı fabrikalarda çalışan Ahmet Karabıyık sık sık İzmir’e gittiği için işten çıkartılınca aile maddi olarak perişan oldu. 

İnşaatlarda çalışıp para kazanmaya çalışan Ahmet Karabıyık çocuğunun ilaçlarını alamadığı için zor günler yaşıyor. Oğlunun özel mama ile beslendiğini ve kullanması gereken ilaçlarının olduğunu söyleyen gözü yaşlı anne Nazlı Karabıyık resmi kurumlara yaptıkları yardım taleplerinin geri çevrildiğini söyledi. "Kendim için birşey istemiyorum, yeter ki çocuğum sağlığına kavuşsun" diyen anne Karabıyık “Oğlumun sağlık problemleri nedeniyle eşim düzenli bir işte çalışamıyor. Daha önce çalıştığı firmalar sık sık izin aldığı için işten çıkardı. Oğlum sağlığına kavuşsa eşim çalışır ve kimseye muhtaç olmayız” dedi. 

KARABIYIK: HASTANEYE GİDECEK PARAMIZ YOK
Oturdukları evin kirasını da veremeyecek duruma gelen aile üst üste gelen problemler nedeniyle yıkılmış durumda. Merthan’ın kullandığı ilaçların SGK tarafından karşılanmaması nedeniyle ilaçları bile alamadıklarını söyleyen Nazlı Karabıyık “Oğlum şimdi yoğun bakımda tedavi görüyor. Parasızlıktan dolayı hastaneye gidemiyoruz. Yakınlarımızdan para bulabilirsem ziyaret saatlerinde oğlumu görebiliyorum. Çok zor durumdayız. Bugüne kadar yardım için nereye gittiysek elimiz boş döndü. Üstüne üstlük birçok kurumda azar işittik. Oğlumun iyileşmesi için hayırseverlerin yardımlarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER