banner249

Merkezefendi’de sağlık taraması!

Merkezefendi Belediyesi, bünyesinde görev yapan tüm çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilerek, periyodik sağlık taraması yapıldı.

Merkezefendi’de sağlık taraması!
banner240

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nu makamında ziyaret eden Erdem Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) Müdürü Deniz İpek, Şirket Yetkilisi Dr. Ümit Nurhan ve Proje Müdürü Hümeyra Bakmallı Başkan Subaşıoğlu’na çiçek takdim edip kurumlarında böyle bir çalışma yaptıkları için teşekkür ettiler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Merkezefendi Belediyesi personelinin tamamı sağlık taramasından geçirilip, iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim verildi. 


Tüm personele gezici sağlık aracında, odiyometri (işitme testi), akciğer grafiği, solunum fonksiyon testi ve doktor muayenesi yapıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında olası meslek hastalıklarının da önlenmesi amacıyla çalışanlara yönelik sağlık taraması yapıldı. 

Merkezefendi Belediye Meclis Salonunda tüm personele gruplar halinde uygulanan eğitim, Erdem OSGB Uzmanı Orhan Çetin tarafından verildi. Eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Orhan Çetin; bu eğitimlerin çok önemli olduğunu belirterek Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na bu eğitimleri organize ettiği için teşekkür etti. 

İş sağlığı ve güvenliğinin çalışma hayatında önemli bir konu olduğunu belirten Başkan Subaşıoğlu; “Belediyemiz çalışanlarına İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde eğitim verilerek bilgilendirildi. Eğitimlerde, iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin yasal hükümler, işçiler ile işverenlerin karşılıklı yükümlülükleri, iş yerinde iş güvenliği önlemleri ile iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, kişisel koruyucu ekipmanlar gibi bilgiler verildi. Ayrıca tüm belediye personelimiz sağlık taramasından geçirildi. 

Amacımız eğitimli ve sağlıklı personelimizle halkımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek. Halkımıza hizmetin aksamaması için özveri ile çalışan belediye personelimizin bilinçli ve sağlıklı olması önceliğimizdir ” dedi. Merkezefendi Belediyesinde bundan sonra ki süreçte de belirli aralıklarla ve iş kollarındaki gereksinimlere göre daha detaylı analiz ve testlerin de yapılacağı belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER