banner249

Bu çağrı Denizli’ye!

Kablo, bakır, metal ve plastik atıklarını geri dönüşüm ile yeniden ekonomiye kazandıran Adaylar Kablo, önemli bir girdi maliyeti olan enerji için atıkların geri dönüştürülmesi konusunda tüm kurum ve kuruluşları duyarlı olmaya çağırıyor.

Bu çağrı Denizli’ye!
banner240

Doğaya atılan her türlü atık için geri kazanımın söz konusu olduğunu anlatan Adaylar Kablo Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Aday, “Geri dönüşümün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığı bir gerçek. Geri dönüşüm ile enerji tasarrufu sağlıyoruz. 


1 kilogram plastik atıktan 5 kilovat saat enerji elde ettik. Ama maalesef Türkiye’deki atıkların sadece bir bölümü geri dönüştürülebiliyor. Bu miktar ise yalnızca yaklaşık yüzde 30. Eğer Türkiye’deki atıkların tamamını geri dönüştürebilsek, o zaman kazanç sağlamış olacağız. Ayrıca bu durum, enerji ithalatı yapan bir ülke olarak cari açığında küçülmesine katkı sağlayacak” dedi.

YILLIK 8 BİN TON ATIĞI İŞLEME KAPASİTESİNE SAHİBİZ
Denizli’de 2 bin metrekaresi kapalı, toplam 13 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini anlatan İmdat Aday, 50 kişiye iş olanağı sağladıklarını ve yıllık 8 bin ton atığı işleme kapasitesine sahip olduklarını vurguladı. 

Alanlarında Türkiye’deki lisanslı firmalardan biri olduklarını dile getiren Aday, “Elinde atık kablosu olan firmaların geri dönüşüm tesislerini seçerken, Çevre Bakanlığı’nın verdiği lisanslı firmalara yönelmeleri, çevreye zarar vermeden geri dönüşümünün yapılmasını ve ekonomiye katkıda bulunulmasını sağlar. Biz de lisanslı firmamızla bu alanda hizmet veriyoruz. Denizli’deki tesisimizin yanı sıra Niğde Bor OSB’de de plastik fabrikası ve atık kablo tesisimiz bulunuyor” diye konuştu. 

"Türkiye’de çıkan atıkların geri dönüştürülmesi de yeni bir uygulamadır” ifadelerini kullanan Aday, “Bu işi yapan herkesin lisans alma zorunluluğu var. Lisans almadan hiçbir geri dönüşüm tesisine izin verilmemeli. Herkesin bu anlamda duyarlı olmasını bekliyoruz. Türkiye’de bu anlamda 3 tane federasyon, 1 tane konfederasyon mevcut. Çevre güzelliği ve ekonomiye katkı için lisanslı firmalarla iş yapılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER