banner249

Bankalar lobisi onu istemiyor!

Yüz Haber TV’de Erol Uçkan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programına katılan CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Adil Demir, Baro Başkanlığı döneminde Türkiye genelinde yaptığı girişimlerle bankaları harç ödemeye mahkum bıraktığı için bankalar lobisinin kendisini hedef alarak 2011’deki genel seçimlerde meclise gitmesini engellediğini açıkladı.

Bankalar lobisi onu istemiyor!
banner240
Denizli Barosu Eski Başkanı ve CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Adil Demir, çok önemli açıklamalarda bulundu. Yüz Haber TV’de Erol Uçkan’ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel programına katılan Demir, bankalar lobisinin kendisini hedef aldığını açıkladı. 2007’de Baro Başkanlığı döneminde hükümetin ve muhalefet partilerinin ortak kararı ile meclisten geçirilen harç kanununda bankalar muaf tutulmuştu. 

Dönemin Baro Başkanı Demir, Türkiye genelinde bir girişim başlatarak bunun hukuksuz olduğunu ifade ederek konuyu yargıya taşımış ve Yargıtay, bankaları harç ödemeye mahkum bırakmıştı. O günden bu yana bankaların kendisini hedef aldığına dikkat çeken Demir, siyasi arenada her defasında önünün bankalar lobisi tarafından engellendiğine dikkat çekti. 

Demir açıklamasına şöyle devam etti, “Türkiye’de yasalarda çok eksiklikler var. Bunların dile getirilmesi gerekiyor. Baro Başkanlığı dönemimde mahkemelerde hak aramak için hukuk mahkemelerinde harç yatırılır. Bazı kamu kurumları harç yatırmaktan muaftır. Bu gayet normal. Ama Türkiye’de anne harç yatırmadıkça çocuğu için nafaka davası açamıyor. Nafaka alan anneden devlet önemli bir miktarda devlet harç kesiyor. Yada bir başka deyimle bankadan kredi alıyorsunuz ve herhangi bir sebeple bankaya dava açarken harç yatırıyorsunuz. Ama bankaların davalarda harç muafiyeti ile ilgili kanun çıktı. 

Denizli’de yılda 70 bin civarında icra davası görülüyor. Bunun yaklaşık 40 binin alacaklısı bankalardır. Ak Parti ve muhalefet partileri bu kanunu müşterek olarak çıkardılar. Buna itiraz ettim. Baro Başkanlarının bütün sonuç bildirgelerinde bunu yayınlattık. Bunun üzerine yüksek yargıda sürekli lobi çalışması yaptım. Ve sonuçta Yargıtay’da bir dairemiz Anayasa Mahkemesi’nde defi yoluyla götürdü. Ve bu iptal edildi. 

Ama yıllarca bankalar harçtan muaf tutuldu. Adil Demir milletvekili olsaydı buna anında karşı çıkardı. Eşitlik kuralına açık şekilde aykırı. İcraların yüzde 75’i bankaların açtığı davalardır. İşte o nedenle bankalar lobisi Adil Demir’in milletvekili olmasını istemiyor olabilir.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER