banner249

Merkezefendi’de ölçü ayar memurluğu kuruldu

3516 sayılı Ölçü ve Ayar Kanunu'na istinaden, vatandaşların alım satımda kullandığı ölçü ve tartı aletlerinin denetimlerini yapmak için beyanlarını veren iş yerlerinin damga ve muayene işlemleri Merkezefendi Belediyesi bünyesinde Grup Merkezi Belediye Ölçü ve Ayar Memurluğu kurularak hizmet vermeye başladı.

Merkezefendi’de ölçü ayar memurluğu kuruldu
banner240

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yaptığı açıklamada; “Daha önce Denizli Belediyesi bünyesinde bulunan Grup Merkezi Belediye Ölçü Ayar Memurluğu, Denizli ilimizin büyükşehir olmasıyla birlikte yeniden yapılanma aşamasında ölçü ayar memurluğu kurulması gerekli görülmüştür. 


3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’na uygun olarak Denizli Valiliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün 15.05.2014 tarihinde Belediyemizde Grup Merkezi Ölçü Ayar Memurluğu kurulması talebi üzerine, vatandaşlarımızın mağdur olmaması, etkin ve verimli bir denetimin yapılabilmesi için Merkezefendi Belediyesi Grup Merkezi Belediye Ölçü ve Ayar Memurluğu kuruldu.

Ölçü Ayar Memurluğumuz ilçemiz sınırları içinde vatandaşlarımıza hizmet vereceği gibi Grup Ölçü Ayar Memurluğuna bağlı belediyeler olan Pamukkale, Honaz, Çardak ve Bozkurt ilçelerinde de hizmet verecektir. Bu dört İlçe Belediyesi’nde her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene, ayar ve damgalarının yapılması, beyannamelerin verilmesi işlemleri Belediyemiz bünyesinde Grup Merkezi Belediye Ölçü ve Ayar Memurluğu tarafından yürütülecektir.” dedi.

 Subaşıoğlu konuşmasının sonunda; 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’na uygun olarak vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için ayar zamanı gelmiş, ölçü ve tartı aletlerini zamanında servislerine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedirler. 

Ölçü ve tartı aleti kullanan esnafları Belediyemiz Zabıta ekipleri ile yetkili servisler işbirliği içerisinde sık sık denetleyerek damgası bulunmayan, kanunda öngörüldüğü gibi 2 yılda bir muayene, kontrol ve damgalarını yaptırılmayan damga süresi geçmiş, bozuk veya yasal olmayan ölçü ve tartı aleti kullanan vatandaşlarımız hakkında cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER