banner249

Memurlar bordro yaktı!

Aydın’da Kamu-Sen ve KESK İl Temsilciliği üyeleri, memurlara verilen 3+3 zammı bordrolarını yakarak protesto etti.

Memurlar bordro yaktı!
banner240

Efeler ilçesi Sevgiyolu’nda yarım saat arayla bir araya gelen KESK ve Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği üyeleri, sloganlar atarak memura verilen zamma tepki gösterdi. 


KESK Aydın Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şükran Teberci, “2014 yılı için yüzde 3+3 gibi bir zammın altına imza atıldı. Oysa Aralık ayında 2014 itibariyle yıllık enflasyon oranı 8.85'tir. Şimdi de bizden 2015 yılında enflasyonun gerileyeceğine inanmamızı istiyorlar.

Oysa 2014 için öngörülen enflasyon oranı yüzde 6'lar dolayında iken yüzde 8.85 oldu" dedi. Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli de, memurların haklarının masa başında gasp edildiğini, sorunların yok sayıldığını iddia ederek, "Toplu sözleşme masası, memurlar adına pazarlık yapılan yerdir. 

Fakat bir bayram arifesinde kapalı kapılar ardında herkesten saklanarak neyin pazarlığının yapıldığı ise hala muammadır. Sonuç itibariyle basiretsiz, hesap bilmez, hak gözetmez, mücadele etmekten aciz şahıslar memuru ve emekliyi satışa getirerek tam 730 gününü çalmıştır. 

2014 yılında maaşlara yapılan 123 liralık zamma göre ortalama memur maaşında ki artık yüzde 5,2 olmuştur. Ama yıllık enflasyon yüzde 8,17 olarak açıklandı. Bu inanılması mümkün olmayan enflasyon açıklamasına rağmen kamu çalışanlarının kayıpları bir hayli yüksek olmuştur. 

Buna göre 2014 yılında kamu çalışanlarının bir yıllık yaklaşık kaybı en düşük bin 500 TL ile 2 bin 500 TL arasındadır. Bu zarar maalesef emekli oluncaya kadar her yıl artarak devam edecektir. Ay sonunu getiremeyen, borç batağında çırpınan, bu soğuklarda ısınmaya para ayıramadığı için battaniyelere sarılarak yaşamaya çalışan milyonlarca memurun, bordrosunda yükselen ateş hem bu dünyada hem de öteki dünyada sorumluları saracaktır" şeklinde konuştu. 

Memura verilen zamma tepki gösteren KESK ve Kamu-Sen üyesi kamu çalışanları, yanlarında getirdikleri bordrolarını yakarak eylemlerini sonlandırdı. (MB-İK-Y)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER