banner249

Mecliste sandalye sayısı değişti

Didim'de MHP İlçe Teşkilatı, 30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından Belediye Meclis Üyeliği çıkan sonuçlara itiraz etti.

Mecliste sandalye sayısı değişti
banner240

MHP İlçe Teşkilatının Belediye Meclis üyeliği seçiminde 48 tane oyunun başka partiye yazıldığı yönündeki itirazını İlçe Seçim Kurulu kabul etmesinin ardından MHP’nin 48 oy alması sonucunda Meclis üyeliğinde bir isim daha meclise sokarken DSP grubundan bir isim meclisten düştü. 


30 Mart Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından çıkan sonuçlara MHP İlçe Teşkilatı itiraz etti. MHP’nin Belediye Meclis üyeliği sonuçlarına itirazının ardından İlçe Seçim kurul itirazı kabul etti. Dün akşam yapılan sayım sonunda MHP’nin itiraz ettiği 48 oy tekrar MHP’ye geçerken, 48 oy kazanan MHP, bir meclis üyeliği daha kazandığı öğrenildi. MHP’den yapılan itirazın sonrasında MHP’nin Meclis üyeliği için aldığı 8252 oy, 8300’e yükseldi. Bu doğrultuda MHP’nin 5 olan meclis üyesi sayısı 6’ya yükselirken 6. sırada yer alan Nuh Ali Yılmaz MHP kadrolarından Didim Belediye meclisine girmiş oldu. 

MHP’nin bir meclis üyeliği kazanmasının ardından kaybeden taraf DSP oldu. DSP’de 4. sırada yer alan geçen dönem meclis üyeliği yapan Şehriban Karakış’ın meclis üyeliği düşerken, mecliste 5 olan kadın meclis üyesi sayısı ise 4’e düşmüş oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER