banner249

Türkiye’nin notu değişmedi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin BBB-notunu teyit etti ve görünümünü durağan olarak belirledi.

Türkiye’nin notu değişmedi
banner240

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde değişiklik yapmadı. Türkiye’nin kredi notu "BBB-", görünümü ise durağandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden notunu BBB- olarak onayladı, görünümü de durağanda tuttu. Yapılan açıklamada, "Türkiye'de Aralık ve Ocak aylarında küresel risk eğilimindeki değişimler ve iç ve siyasi gelişmelerin baskıya neden oldu" denildi. 


Cari açıkta iyileşmenin sürmesini beklendiğinin vurgulandığı açıklamada "Cari açığın GSYH’ye oranı bu yıl yüzde 6'dan yüzde 5'e inecek" ifadelerine şer verildi. olacak” dedi. Türkiye’nin dış şoklara dayanıklılığının hafife alınmaması gerektiğine dikkat çeken Fitch, Türkiye’nin notunun bankacılık sektöründeki güç ve dayanıklılıktan destek aldığını belirtti. Siyasi risklere de önemli yer ayıran Fitch açıklamasında, "Siyasi riskler Türkiye için bir bilinmeyen olmaya devam ediyor. Önümüzdeki iki seçime kadar siyasi gerilim sürer ve ekonomik görünüm gölgelenir. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde siyasi hareketliliğin devam etmesi ve dönemsel olarak ekonomik görünümün gölgelenmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi. 

Türkiye'nin 2014 büyüme tahminini yüzde 3.2'den 2.5'e, 2015 tahminini de yüzde 3.8'den yüzde 3.2'ye indiren Fitch, öte yandan düşük enflasyon ve cari açık ile yapısal reformların pozitif not ayarlamasına yol açacağını söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER