banner249

Matematik dehaları ödüllendirildi

Ulusal ve Uluslararası birçok proje yarışması ve olimpiyatlarda Denizli’yi madalya ile tanıştıran Özel Servergazi Eğitim Kurumları, deneyimlerini Türkiye'deki özel ve devlet okullarıyla paylaşmaya devam ediyor.

Matematik dehaları ödüllendirildi
banner240

Bu yıl 12.'si düzenlenen ortaokulları arası Matematik Yarışması (SERİMYA)'da dereceye giren öğrenciler, görkemli bir törenle ödüllerini aldı. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'ın düzenlediği yarışmalardan sonra ulusal bazda düzenlenen ve katılım çeşitliliği ve sayısı ile en büyük etkinliklerden biri olan SERİMYA, Denizli Özel Servergazi Liselerinde gerçekleşti. 


Gün içinde 22 ilden gelen 111 okul ve bu okullardan 670 öğrenci yarışmaya katıldı. 8. sınıf öğrencilerine yarışmada 30 soru yöneltildi. Öğrencilere, toplam 150 dakika süre verildi. Türkiye genelinde ortaokulların 8.sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni büyük heyecan içinde geçti. Farklı okullardan yüzlerce öğrenciyi buluşturan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiir, Müzik öğretmeninin söylediği türkülerle coşan öğrenci, öğretmen ve veliler, öğrencilerin hazırladığı ‘’Özlenen Ruh Çanakkale’’ konulu tiyatro ile duygulu anlar yaşadılar. Öğrencilerle beraber yarışmayı takip eden çok sayıda öğretmen ve veli de ödül törenine katıldı. 

Özel Servergazi Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Bünyamin Gümüş, törende yaptığı konuşmada, "Özel Servergazi Eğitim Kurumları olarak bu yıl 12. Ulusal SERİMYA yarışmasında 22 ilden 670 öğrenci 250 rehber öğretmen ve veli olmak üzere toplamda binden fazla kişiyi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve proje yarışmaları ile YGS ve LYS sınavlarında Denizli’yi en iyi şekilde temsil ettiğimizi ve başarılı sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Aynı şekilde bu tecrübelerimizi ülkemizin dört bir yanından gelen öğrenci ve okullarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz ‘’dedi. 

Özel Servergazi Eğitim Kurumları'nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarıların yanında ortaokul öğrencilerine yönelik 100 Temel Eser ve Serimya gibi yarışmalar da düzenlediğini kaydeden Gümüş, "Bu yarışmalarla gençlerin tanışıp kaynaşmaları ,bilimde ve kültürde yaşadığımız çağın özelliklerine sahip donanımlı birer birey olarak , ülkelerine faydalı olmalarına katkı sağlamak için çaba sergiliyoruz. Mardin’den, Konya’ya, Zonguldaktan, Hatay’a ülkemizin farklı yerlerinden katılan yarışmacı öğrenciler bir taraftan yarışırken diğer bir taraftan da farklı şehirlerden gelen akranlarıyla tanışarak dostluk kurma imkanı buluyorlar." şeklinde konuştu. 

Ödül töreninde ki protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek ödüllendirildi. Yarışmaya katılan öğrencilere,özel ve devlet okulları şeklinde Ulusal alanda; 35 bronz, 25 gümüş, 12 altın madalya verilirken , Denizli Merkez ve Denizli’ye bağlı 17 ilçe birincilerine altın madalya verilen 2014 SERİMYA’da , 15 öğrenciye de Jüri Özel Ödülü verilerek, teşvik edilen öğrenci sayısı artırıldı. Toplamda ulusal ve bölgesel 100 madalya dağıtılan Serimya Okul bahçesinde yenen yemek , Servergazi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu Müzik Şöleni, Tiyatro Gösterisi ve Halk Oyunları ile veli seminerleriyle tam bir şölene dönüştü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER